ΕΥΡΩΠΗΚΟΣΜΟΣ

Ευρωζώνη – Στο 2,2% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

Στο 2,2% έφτασε ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 22 μηνών (Οκτώβριος του 2018) και -σε κάθε περίπτωση- πάνω από τον στόχο για 2% της ΕΚΤ, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις.

Η Eurostat ανακοίνωσε ότι οι τιμές καταναλωτή στην ευρωζώνη διαμορφώνονται στο 2,2% τον Ιούλιο έναντι του 1,9% τον Ιούνιο.

Σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός μειώθηκε 0,1% αντίστοιχα με τις μέσες εκτιμήσεις των οικονομολόγων. Ευρωζώνη – Στο 2,2% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο

Από εκεί και πέρα, η ΕΚΤ προβλέπει περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού προς το τέλος του έτους, σημειώνοντας ότι η άνοδος οφείλεται – σε μεγάλο βαθμό- σε προσωρινούς παράγοντες οι οποίοι δεν απαιτούν αλλαγές στην πολιτική.

Υποστηρίζοντας τη στάση της ΕΕ, οι υποκείμενες πιέσεις των τιμών παραμένουν ήπιες, με τον δομικό δείκτη να διαμορφώνεται στο 0,9% σε ετήσια βάση, όπως και τον Ιούνιο.

Οι τιμές εκτός τροφίμων και ενέργειας, αλκοόλ και τσιγάρων, υποχώρησαν στο 0,7% από το 0,9% τον Ιούνιο, επίσης αντίστοιχα των εκτιμήσεων.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ