ΕΛΕΥΣΙΝΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στις γραμμές του ΟΣΕ και στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Δωρεάν προβολές ταινιών εμπνευσμένων από την ιστορία και την ανθρωπογεωγραφία της πόλης

Στις γραμμές του ΟΣΕ και στο Παλαιό Ελαιουργείο δωρεάν προβολές ταινιών εμπνευσμένων από την ιστορία και την ανθρωπογεωγραφία της πόλης, σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας.

Aκόμα μία ωραία πρωτοβουλία έρχεται από τον διοργανωτή φορέα «2023 ΕΛΕVΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης» που, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας, παρουσιάζει από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου ό,τι χαρακτηρίζει «δράση παρακαταθήκης»: Το Μυστήριο 23_Σινέ-Ελευσίς: IN SITU realities είναι το πρώτο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην ευρύτερη περιοχή. Επιχειρώντας μια συνομιλία με την Ελευσίνα και τα τοπία της και ταυτόχρονα μια εκ νέου «ανάγνωση» οκτώ εμβληματικών ντοκιμαντέρ-φόρου τιμής στην πόλη και τους κατοίκους της, το Φεστιβάλ θα μεταμορφώσει τις γραμμές ΟΣΕ του Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού και το πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου, δύο τοποθεσίες ιδιαίτερης αισθητικής και σημασίας για το ιστορικό φορτίο και το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον της Ελευσίνας, σε υπαίθριους κινηματογράφους.

Αντλώντας τη θεματική της από όλο το φάσμα της ρεαλιστικής καταγραφής, την αρχαιολογία, την Ιστορία, την εθνογραφία έως το περιβάλλον και την οικολογία, η θερινή εκδοχή του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ αποτελεί προπομπό της δράσης Σινέ-Ελευσίς: IN SITU realities, που θα φιλοξενηθεί από το φθινόπωρο του 2023 στον ιστορικό κινηματογράφο «Ελευσίς», την πρώτη -εν όψει της «2023 Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης»- κλειστή αίθουσα παραστατικών και κινηματογραφικών καλλιτεχνικών γεγονότων.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται αυτό το καλοκαίρι πιλοτικά και με ελεύθερη είσοδο, σε συνεργασία πάντα με τις Νύχτες Πρεμιέρας.

Το Μυστήριο 23_Σινέ-Ελευσίς: IN SITU realities εμπνέεται από τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Ελευσίνας ως εμβληματικού ιστορικού τόπου αλλά και σύγχρονου βιομηχανικού αστικού τοπίου και θέτει στο επίκεντρο τους θεματικούς άξονες που έχει θέσει και η διοργάνωση «2023 ΕΛΕVΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», τη σύνδεση του ανθρώπου με την κοινωνία και το περιβάλλον. Στόχος του Μυστηρίου 23_Σινέ-Ελευσίς: IN SITU realities είναι η μετατροπή της Ελευσίνας σε πολύτιμο και μυστηριώδες έκθεμα, μέσα από την απρόσμενη συνομιλία της κινηματογραφικής θέασης με το φυσικό σκηνικό που θα τη φιλοξενήσει και τη μεταμόρφωση μιας σειράς προβολών σε site specific καλλιτεχνική δράση. Η επιλογή των ταινιών και των τοποθεσιών προβολής ακολουθεί τη λογική της εικαστικής παρέμβασης, της επανανοηματοδότησης ενός χώρου ως φιλόξενου σημείου πολιτισμού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρες: Πέμπτη 7, Παρασκευή 8, Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Ιουλίου

Ωρα: 21.30

Χώροι: Γραμμές ΟΣΕ Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Ελευσίνας & πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου (Κανελλοπούλου 1, Ελευσίνα).

Είσοδος ελεύθερη.

2023 ΕΛΕVΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Website: 2023eleusis.eu

Πρόσβαση στην Ελευσίνα

Με αυτοκίνητο ή μηχανή μέσω της Αττικής Οδού ή από τη Λεωφόρο Αθηνών, σε μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας.
Με λεωφορείο (γραμμές 845 και 871 από Πειραιά, 876 από τον σταθμό «Αγ. Μαρίνα» του μετρό και 878 από Αχαρνές).
Με προαστιακό (στάση «Μαγούλα» και στη συνέχεια, με το λεωφορείο 863).
Με ΚΤΕΛ (γραμμή Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Ελευσίνα, με αφετηρία την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ