ΕΛΛΑΔΑ

Fitch: Υποβάθμιση των συστημικών τραπεζών στη βαθμίδα μερικής χρεοκοπίας

fitchΣτη βαθμίδα της “μερικής χρεοκοπίας” (Restricted Default, RD) υποβάθμισε το αξιόχρεο των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings μετά την επιβολή ελέγχων στις κινήσεις κεφαλαίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οίκου, υποβαθμίστηκαν η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδα, η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank και η Alpha Bank τόσο για τα μακροπρόθεσμα όσο και για τα βραχυπρόθεσμα αξιόγραφά τους στη βαθμίδα RD από CCC και C αντίστοιχα.

Η ενέργεια αυτή του οίκου, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, αντανακλά την άποψή του ότι “οι τράπεζες αυτές έχουν καταρρεύσει και θα κήρυτταν πτώχευση εάν δεν επιβάλλονταν έλεγχοι κεφαλαίων, ενόψει της μεγάλης εκταμίευσης καταθέσεων και της απόφασης της ΕΚΤ της 28η Ιουνίου να μην αυξήσει το όριο του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA)”.

Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από το CCC σε CCC- (κατηγορία junk), με αρνητική προοπτική, προέβη νωρίτερα τη Δευτέρα ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ