ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Γεωργιάδης: Επαφές με επενδυτή και DFC για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Προχωρούν οι συζητήσεις με τον επενδυτή και την DFC για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας ενώ προετοιμάζεται και το σχετικό σχέδιο νόμου, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM 90,1.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

– Για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας:

«Έχουμε προχωρήσει, είμαστε σε επαφή με τον επενδυτή και την DFC που θα υποστηρίξει το project. Παράλληλα, είμαστε στη διαδικασία προετοιμασίας του σχεδίου νόμου».

– Για τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης:

«Όλα αυτά που συμβαίνουν δεν κάνουν καλό στην οικονομία. Έχουμε μία τεράστια ενεργειακή κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, κάτι που έχει να δει ο πλανήτης δεκαετίες. Και δεν είναι μόνο η Ουκρανία. Έχουμε και μία τεράστια καραντίνα στην Κίνα που κρατάει ήδη ένα μήνα και με απροσδιόριστη λήξη. Αυτό θα επηρεάσει πάρα πολύ την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα και θα φέρει εκ νέου πληθωριστικές πιέσεις και ελλείψεις».

– Για το αν η παρούσα κρίση επηρεάζει τις ξένες επενδύσεις στη χώρα μας:

Γεωργιάδης: Επαφές με επενδυτή και DFC για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας«Μέχρι στιγμής, ευτυχώς όχι. Αντιθέτως, στο κομμάτι κυρίως των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας υπάρχει πολύ μεγαλύτερη ροή από πριν. Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα έχει ρεκόρ στις επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Δεν υπάρχει ούτε μία μέρα που να μην έρθει μια μεγάλη ξένη εταιρεία στο γραφείο μου γι’ αυτό το λόγο. Ήδη έχουν δρομολογηθεί πολύ μεγάλα projects και είναι στη διαδικασία να δρομολογηθούν πολλά ακόμα.

Παράλληλα, το γεγονός ότι η πορεία του ελληνικού τουρισμού για το 2022 – παρά τον πόλεμο και τον πληθωρισμό- είναι πάρα πολύ καλή, έχει δημιουργήσει μεγάλες επενδύσεις και στον τουρισμό και στο Real Estate. Με μεγάλη ορμή προχωράνε και όλες οι επενδύσεις της υψηλής τεχνολογίας, όπως της Microsoft, της Amazon Web Servises, της Meta Facebook και άλλες μεγάλες επενδύσεις που έρχονται».

– Για το ενδεχόμενο διακοπής της ροής φυσικού αερίου στη χώρα μας από τη Ρωσία:

«Πρώτα απ’ όλα, δεν θα υπάρξει. Τα μέτρα που θα λάβουμε είναι τέτοια ώστε να εξασφαλίσουμε την ενεργειακή μας επάρκεια. Αλλά ακόμα και αν υπήρχε τέτοιο κλείσιμο της στρόφιγγας, η Ελλάδα είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από τις περισσότερες χώρες της γειτονιάς μας. Η εξάρτηση με το ρωσικό φυσικό αέριο υπάρχει, αλλά δεν είναι στα ύψη όπως είναι για την Πολωνία, τη Γερμανία και άλλες χώρες που πράγματι αν κλείσει η κάνουλα σχεδόν δεν θα έχουν ρεύμα».

– Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών:

«Ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί εκατό φορές. Οι εκλογές θα γίνουν το 2023. Δεν υπάρχει λόγος να επανερχόμαστε σε αυτό το ζήτημα. Δεν είναι αυτή τη στιγμή οι εκλογές το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα και ούτε τα προβλήματα που αναφέρουμε οφείλονται στην ελληνική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση παρούσα καλείται να διαχειριστεί πρωτοφανείς παγκόσμιες κρίσεις. Είναι χωρίς αμφισβήτηση η πιο ταραγμένη περίοδος από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Άρα, όταν αντιλαμβάνεσαι τι συμβαίνει παγκοσμίως, καταλαβαίνεις ότι η κυβέρνηση αυτή προσπαθεί να κρατήσει τη χώρα όρθια και μέχρι στιγμής, Δόξα τω Θεώ τα καταφέρνει υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ