ΕΛΕΥΣΙΝΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤΟΠΙΚΑ

Γεωργιάδης: «Οι φρεγάτες όρος βιωσιμότητας για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας»

Για την υπόθεση της εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας και το πως θα εξελιχθεί η διαδικασία μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξη του στο powergame.gr ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει λύση χωρίς την εμπλοκή τους στην συμπαραγωγή των φρεγατών τόνισε πάντησε πως «τα Ναυπηγεία Ελευσίνας αν δεν εμπλακούν στις φρεγάτες, θα αναγκασθούμε να τα οδηγήσουμε σε εκκαθάριση».

Δεν υπάρχει κανένας ιδιώτης επενδυτής που θα έρθει να τοποθετήσει τα κεφάλαια που απαιτούνται για τη διάσωση και να επωμισθεί χρέη ύψους άνω των 400 εκατ. ευρώ, χωρίς να λάβει μια σοβαρή παραγγελία από το ελληνικό κράτος. Τα χρέη τελικά είναι διπλάσια απ’ ότι αρχικά υπολογίζαμε και είναι προφανές ότι αυτό δυσχεραίνει την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή.

Μέσα όμως από το πρόγραμμα των φρεγατών υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι και είμαι αρκετά αισιόδοξος ότι, όποια χώρα και αν επιλεγεί για τη ναυπήγηση των φρεγατών, θα βρεθεί και η εταιρεία που θα συμβάλει και στην εξυγίανση των ναυπηγείων Ελευσίνας. Και χρειάζονται τα Ναυπηγεία Ελευσίνας για την ναυπήγηση φρεγατών στην Ελλάδα.

Χωρίς το συμβόλαιο των φρεγατών, δεν υπάρχει λύση…

Χωρίς τις φρεγάτες τα Ναυπηγεία Ελευσίνας θα οδηγηθούν σε εκκαθάριση. Δεν είναι όμως λύση ευκταία. Θέλουμε οι εργαζόμενοι να πληρωθούν τα χρήματα που τους οφείλει η εταιρεία και επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε μια ισχυρή ναυπηγική βιομηχανία στην Ελλάδα. Οι φρεγάτες είναι μια μεγάλη ευκαιρία για γίνει αυτό.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ