ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Google: Εντοπίστηκαν 30 κενά ασφαλείας στον Chrome

Μια επείγουσα ενημέρωση ασφαλείας κυκλοφορεί η Google, με στόχο να αντιμετωπίσει άμεσα ευπάθεια, η οποία εντοπίστηκε πριν μερικές ημέρες και επηρεάζει κατά κύριο λόγο τους χρήστες του Chrome.

Ο τεχνολογικός κολοσσός αξιολόγησε με υψηλό βαθμό σοβαρότητας την ενημέρωση αυτή (Chrome 101.0.4951.41), με αναλυτές να επισημαίνουν πως η ευπάθεια που εντοπίστηκε, θα μπορούσε «να επιτρέψει σε έναν απομακρυσμένο εισβολέα (χάκερ) να εκτελέσει αυθαίρετο κώδικα στο στοχευμένο σύστημα και να αναλάβει τον έλεγχό του».

Οι αναλυτές ανέφεραν ακόμα πως «η ευπάθεια έχει ήδη αναγνωριστεί από τους χάκερς και συνιστάται στους χρήστες του Google Chrome να ενημερώσουν άμεσα τα συστήματά τους». Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν χρήστες του Chrome έχουν ήδη «χακαριστεί».

Η Google επιβεβαίωσε την ευπάθεια, αποκαλύπτοντας ότι έχουν ανακαλυφθεί 30 νέα κενά ασφαλείας στον Chrome, επτά από τα οποία, όπως λέει, αποτελούν «υψηλό» επίπεδο απειλής για τους χρήστες. Παράλληλα, η επιρροή αφορά τους χρήστες Chrome σε Windows, macOS, Linux και κινητές συσκευές.

Από τις 30 ευπάθειες, οι επτά αξιολογούνται ως υψηλού κινδύνου, ενώ 14 αξιολογήθηκαν ως μέτριου κινδύνου. Συνολικά, περισσότερα από 80.000 δολάρια έχουν καταβληθεί από τη Google στους ερευνητές που ανακάλυψαν αυτά τα προβλήματα ασφαλείας.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ