ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H μυστική συνάντηση Καλογρίτσα με Τσίπρα – Παππά

Νέες αποκαλύψεις φέρνει στο προσκήνιο η εφημερίδα «Παραπολιτικά» σχετικά με τις σχέσεις του Χρήστου Καλογρίτσα µε τον ΣΥΡΙΖΑ, και πιο συγκεκριμένα τον Αλέξη Τσίπρα και τον Νίκο Παππά.

Οι σχέσεις του κ. Καλογρίτσα άλλωστε µε τον ΣΥΡΙΖΑ, τον ίδιο τον τέως πρθωθυπουργό και την οικογένειά του, τον Νίκο Παππά και άλλους πρωτοκλασάτους υπουργούς, όπως τον Χρήστο Σπίρτζη αλλά και τον Πάνο Καµµένο (µε τους οποίους ήταν και κουµπάροι), δεν είναι άγνωστες. Αρκετά δημοσιεύματα, που έκαναν λόγο για ένα γραφείο στη Λεωφόρο Συγγρού ιδιοκτησίας Καλογρίτσα που στέγαζε από κοινού δύο υπουργούς, είχαν ανάψει φωτιές.όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Παραπολιτικά»,

Φημολογείται δε μάλιστα, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, ότι «η ανακαίνιση και η επίπλωση άγγιξαν τις 500.000 ευρώ. Σύµφωνα µε τα ρεπορτάζ της εποχής, ο Χρήστος Καλογρίτσας ήδη από το 2014 ελεγχόταν από το ΚΕΦΟΜΕΠ και οι λογαριασµοί των εταιρειών αλλά και η ακίνητη περιουσία του είχαν παγώσει. Είναι λοιπόν κοινή λογική ότι αυτό ήταν γνωστό και στο Μαξίµου».

Επιπλέον σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, «όπως αναφέρουν πηγές του ΚΕΦΟΜΕΠ που είχαν γνώση των συγκεκριµένων ελέγχων εκείνης της περιόδου, ήδη από τις αρχές του πρώτου εξαµήνου της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ γίνονταν προσπάθειες από αξιωµατούχους του Μαξίµου αυτός ο σκόπελος να ξεπεραστεί, και µάλιστα υπήρχαν οι σχετικές διαβεβαιώσεις γι’ αυτό».

Υψηλόβαθµοι δε διευθυντές της φορολογικής Αρχής µε τους οποίους επικοινώνησε η εν λόγω εφημερίδα, αναφέρουν ότι έγιναν και συγκεκριµένα ραντεβού για να βρεθεί λύση. Επομένως, τονίζουν στα Παραπολιτικά, τεκµαίρεται εύκολα ότι ο Καλογρίτσας είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής στο Μαξίµου πως δεν είχε την οικονοµική δυνατότητα να συµµετάσχει σε κανέναν διαγωνισµό για τηλεοπτικές άδειες.

Επιπλέον στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται ότι «όσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο εκείνων των ηµερών επιµένουν ότι παρ’ όλα αυτά ο Καλογρίτσας καλείται στο Μέγαρο Μαξίµου παρουσία του Ν. Παππά, αλλά και µε τη σύµφωνη γνώµη Τσίπρα και παίρνει διαβεβαιώσεις ότι τα χρήµατα θα βρεθούν και ότι είναι κεντρική απόφαση να δηµιουργηθεί ένα κοµµατικό κανάλι». Το κρίσιµο πλέον είναι να βρεθούν τα λεφτά, ωστόσο οι ωτακουστές στους διαδρόµους του Μαξίµου διαπιστώνουν ότι στην παρέα του Μαξίµου επικρατεί η λογική: «Κυβέρνηση είµαστε, τα λεφτά θα τα βρούµε», όπως επισημαίνεται στα Παραπολιτικά.

Τότε στην εξίσωση µπαίνει -κατά δήλωσή του και µε βάση την κατάθεσή του- ο οικονοµολόγος Κυριάκος Τόµπρας, πρώην ιδιοκτήτης της ασφαλιστικής εταιρείας Astra και άνθρωπος που ανήκε στον στενό κύκλο συνεργατών του τότε συγκυβερνήτη, Πάνου Καµµένου, και του κουµπάρου του, Χρ. Καλογρίτσα, αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα. «Όπως είχε αποκαλύψει σε ουδέτερο χρόνο πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. που είχε στενές σχέσεις µε τον Νίκο Παππά, µαζί µε έναν δικηγόρο, που στο παρελθόν είχε περάσει από τη δικηγορική εταιρεία Κουταλίδη, πηγαίνουν µια πρόταση στο Μέγαρο Μαξίµου που λέει ότι µια ξένη πολυεθνική εταιρεία-κολοσσός ενδιαφέρεται να τοποθετήσει κεφάλαια για να επενδύσει στις τηλεοπτικές άδειες», τονίζει η εφημερίδα.

Σημειωτέον πως «το µόνο θέµα που πρέπει να λυθεί είναι ότι οι ίδιοι δεν µπορούν να εµφανιστούν και ζητούν έναν Έλληνα εκπρόσωπο που θα ασχοληθεί» αναφέρουν τα Παραπολιτικά και προσθέτουν «πράγµατι, το Μαξίµου τούς παραπέµπει στον κ. Καλογρίτσα. Όπως εξάλλου παραδέχεται ανοικτά και ο ίδιος ο κ. Τόµπρας, οι Λιβανέζοι Χούρι (CCC) ήθελαν να κάνουν µια τηλεοπτική επένδυση στην Ελλάδα, ενώ το ίδιο επιθυµούσε και ο επιχειρηµατίας Χρήστος Καλογρίτσας, χωρίς όµως να έχει τα χρήµατα».

Σύµφωνα µάλιστα με τον κ. Τόµπρα, κατά την εφημερίδα, «επρόκειτο για επένδυση 50 εκατοµµυρίων ευρώ. Οι Χούρι θα έβαζαν µπροστά 25 εκατ. και άλλα 25 εκατ. ο Ελληνας επιχειρηµατίας». Να σημειωθεί ότι όπως αποκάλυψε πρόσφατα η «Καθηµερινή», εκείνη την περίοδο στη CCC είχε εγκατασταθεί το Σ∆ΟΕ, µε ό,τι αυτό µπορεί να σηµαίνει για το… ενδιαφέρον των επενδυτών, όπως αναφέρουν τα Παραπολιτικά.

Τέλος, στο συγκεκριμένο δημοσίευμα επισημαίνεται, «όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το πολιτικό πρόσωπο που βρέθηκε πολύ κοντά τη συγκεκριµένη περίοδο στον τότε υπουργό, µία από τις αρχικές συναντήσεις έγινε µεταξύ του Ν. Παππά και του Σάµερ Χούρι, όπου και συµφωνήθηκε το ποσοστό να είναι 51% ο Καλογρίτσας και 49% οι Λιβανέζοι».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ