Τη λίστα με τους δέκα χειρότερους διαπραγματευτές του 2015 ανέλυσε το πανεπιστήμιο του Harvard, στην κορυφή της οποίας δεν είναι άλλος από τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

- Διαφημιση -
Ad image

“Μικροπολιτική με ευεργέτες: Καθώς πλησίαζε τους ευρωπαίους πιστωτές αυτό το καλοκαίρι για το νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός της χώρας, χρησιμοποίησε έναν μαχητικό τόνο που τελικά δεν του βγήκε σε καλό” σημειώνει το Harvard.

“Δυσαρεστημένος με τη συμφωνία που τέθηκε στο τραπέζι, ο Τσίπρας αποφάσισε να διεξάγει δημοψήφισμα στην Ελλάδα. Οι Έλληνες απέρριψαν τη συμφωνία και ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας υποχώρησε ακόμη περισσότερο, με αποτέλεσμα ο Τσίπρας και η κυβέρνησή του να αναγκαστούν να δεχτούν μια ακόμη χειρότερη συμφωνία που επέβαλε η Ευρώπη. Το μάθημα; Ο συμφιλιωτικός τόνος θα αποδώσει πολύ περισσότερο από ό, τι η μικροπολιτική όταν απευθύνεις τολμηρά αιτήματα” καταλήγει το πανεπιστήμιο.

Ανάμεσα στις χειρότερες διαπραγματεύσεις για το 2015 είναι και οι συζητήσεις ΗΠΑ-Κούβας για την ενίσχυση των διπλωματικών σχέσεων και την απόπειρα του John Kerry να καταφέρει συμφωνία πυρηνικών όπλων με το Ιράν.