ΤΟΠΙΚΑΧΑΪΔΑΡΙ

Hot spot Σκαραμαγκά: μια διάψευση και μια επιβεβαίωση

Δεν ευσταθεί, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η εκτίμηση για τον αριθμό των προσφύγων που πρόκειται να φιλοξενηθούν στο hot spot Σκαραμαγκά, η οποία φτάνει τα 6.296 άτομα, όπως γράφηκε χτες στον ημερήσιο Τύπο, αλλά και στο “Θριάσιο”. Για τον ακριβή αριθμό αναμένεται επίσημη ανακοίνωση αύριο από το Υπ. Εθνικής Άμυνας, με πιθανότερο νούμερο “μικρότερο από 2.000 πρόσφυγες”.

Η παρανόηση οφείλεται στο γεγονός ότι ο αριθμός των 6.296 μερίδων, για τις οποίες προκηρύσσει διαγωνισμό το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και αποδόθηκε όλος στον Σκαραμαγκά, αφορά το σύνολο των ατόμων για τα οποία θα είναι υπεύθυνο το Π.Ν. σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο για το hοt spot στον Σκαραμαγκά. Είναι σαφές πως η επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος από την κυβέρνηση και η ενημέρωση των τοπικών κοινωνιών χωλαίνει.

Μετά την διάψευση του υπερβολικά μεγάλου αριθμού προσφύγων, ακολουθεί η επιβεβαίωση της δημιουργίας του “Τοπικού Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης” (ΤΟΣΚΕΔΠ) Σκαραμαγκά, καθώς χτες 30 Μαρτίου ξεκίνησαν οι εργασίες στον χώρο των Ναυπηγείων, όπου θα δημιουργηθεί το Κέντρο Φιλοξενίας, και ήδη άρχισε η άφιξη των πρώτων κοντέινερ. Στην πύλη εισόδου του χώρου βρίσκεται σταθμευμένο περιπολικό, για την περίπτωση που εκδηλωθούν αντιδράσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση των εργασιών και άφιξη των πρώτων προσφύγων το λιγότερο σε 20 μέρες.

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος
Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος

Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κος Σελέκος σε δηλώσεις του ανέφερε πως γνώριζε το θέμα για τον αριθμό των προσφύγων και από το πρωί έκανε επανειλημμένες επαφές με το Υπουργείο Άμυνας. Σημείωσε επίσης ότι πήρε διαβεβαίωση και οι πρόσφυγες που θα φιλοξενηθούν στο Σκαραμαγκά θα είναι κάτω από 2.000 και πως γι αυτό το θέμα θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ