ΜΑΝΔΡΑΤΟΠΙΚΑ

Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη «μίλησε» για τη Μάνδρα

Εγκληματικές ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής

«Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη που δεν καταλαβαίνει από κομματικές σκοπιμότητες αλλά και πολιτικά παιχνίδια μίλησε. Και μίλησε με τρόπο που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση σχετικά με τις εγκληματικές ευθύνες της Περιφέρειας Αττικής της οποίας εκείνη την περίοδο ηγείτο η φίλη Ρένα Δούρου» γράφει στη στήλη του στα «Νέα» ο Γιώργος Παπαχρήστος.

Επισημαίνει μάλιστα ότι στην απόφαση με την οποία επιδικάζονται 270.000 ευρώ στην οικογένεια ενός παιδιού 29 ετών που πνίγηκε «το δικαστήριο έκρινε ότι η Περιφέρεια Αττικής παρέλειψε να διενεργήσει αντιπλημμυρικά έργα και διευθετήσεις στα ρέματα Σούρες και Αγία Αικατερίνη στην Μάνδρα Αττικής όπως είχε την ευθύνη». Και επιπρόσθετα ότι «αδικαιολογήτως δεν προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση εκτέλεση του ανωτέρου έργου»

Όπως επισημαίνει ο γνωστός δημοσιογράφος το δικαστήριο καταλογίζει στην πλειοψηφία της κ. Δούρου οτι «υπήρχε ήδη από το 2014 έγκριση μελέτης για την εκτροπή των ρεμάτων Σούρες και Αγία Αικατερίνη τα οποία προκάλεσαν τις φονικές πλημμύρες στην περιοχή της Μάνδρας η Περιφέρεια δεν έκανε απολύτως τίποτε»

«Το δικαστήριο επιβεβαιώνει όλους εμάς που το φωνάζαμε από τότε ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής είχε εγκρίνει τα απαιτούμενα για τα έργα κονδύλια διότι των φονικών πλημμυρών του Νοεμβρίου του 2017 είχε προηγηθεί το 2015 άλλη μεγάλη πλημμύρα στη Μάνδρα προπομπός όσων ακολούθησαν τον Νοέμβριο του 2017».

«Αλλά η Περιφέρεια Αττικής αντί να κάνει αυτό που έπρεπε για να αποτραπούν οι πλημμύρες στον βαθμό που αυτό ήταν δυνατόν έκανε υψηλή πολιτική ασχολούμενη με τα τεκταινόμενα στη Λατινική Αμερική», υπογραμμίζει ο κ. Παπαχρήστος.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ