ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η δικογραφία καίει τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» για την αρπαγή του γυμνασιάρχη

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της αρπαγής από κοινού καθώς και για τα πλημμελήματα της συμμορίας, της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας και της παραβίασης των μέτρων για την αποτροπή μολυσματικών ασθενειών, αντιμετωπίζουν οι 11 συλληφθέντες – μέλη της αυτοαποκαλούμενης ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»-, οι οποίοι αναμένεται αύριο να περάσουν το κατώφλι του ανακριτή.

Τα μέλη της συγκεκριμένης «ομάδας» διατείνονται ότι η Ελληνική κυβέρνηση είναι δωσίλογη και ασκεί την εξουσία έναντι των συμφερόντων του λαού και κατά συνέπεια σύμφωνα με την ερμηνεία που οι ίδιοι δίνουν έχει καταλυθεί μέρος του συντάγματος και πρέπει να αναλάβουν οι ίδιοι την εξουσία.

Στη δικογραφία, καταγράφεται το προφίλ των 11 συλληφθέντων καθώς και λεπτομέρειες από τη στιγμή της επίθεσης στον διευθυντή του γυμνασίου στο Αιγίνιο της Πιερίας.

Όπως αναφέρουν οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο: «Οι αναφερόμενοι περί την 7:40 ώρα της 10/12/2021 μετέβησαν με το (…) αυτοκίνητο χρώματος μπλε και το αυτοκινητο ιδιοκτησίας (…) στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το γυμνάσιο και το λύκειο Πιερίας, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Ακροπόλεως- Αιγίνιο Πιερίας και από κοινού ακινητοποίησαν, απείλησαν και συκοφάντησαν ότι παραβιάζει το Σύνταγμα τον προσερχόμενο για ανάληψη υπηρεσίας εκτέλεσης του ωρολογίου προγράμματος διευθυντή γυμνασίου».

«Ακολούθως υπό τις εντολές και καθοδήγηση του πρώτου κατηγορούμενου οι (…) χειροπέδησαν πισθάγκωνα τον διευθυντή του γυμνασίου προκαλώντας του ελαφρές σωματικές βλάβες στους καρπούς και περιάγοντάς τον σε κατάσταση τρόμου και ανησυχίας. Ο (…) παρέμενε έμπροσθεν της εισόδου- εξόδου του σχολικού συγκροτήματος μην επιτρέποντας την διέλευση μαθητών και καθηγητών. Οι δε λοιποί κατηγορούμενοι παρείχαν συνδρομή λειτουργώντας ως ομάδα, υποστηρίζοντας τις πράξεις τους, ενώ άπαντες οι κατηγορούμενοι εισήλθαν στον προαύλιο χώρο του σχολικού συγκροτήματος μην έχοντας σχετικό δικαίωμα και μην έχοντας υποβάλλει δήλωση αρνητικής κατάστασης για τον κορωνοϊό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα», τονίζεται στα σχετικά έγγραφα που διαβιβάστηκαν στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, στη δικογραφία επισημαίνεται πως ένας από τους κατηγορούμενους κατά την απολογία του επεσήμανε πως όλοι οι δράστες συναντήθηκαν πριν την επίθεση στην πιάτσα ταξί στο Αιγίνιο μετά από γραπτό μήνυμα που «έλαβαν από την (…) προ τριημέρου».

«Σύμφωνα με τον εν λόγω κατηγορούμενο, ο σκοπός τους ήταν να μεταβούνε στο σχολείο του Αιγινίου και να αναφέρουν στον διευθυντή ότι εφόσον έγινε επίταξη του σχολείου βάσει αποφάσεων του ΣτΕ και με συγκεκριμένο χαρτί του Αστυνομικού τμήματος Πύδνας-Κολινδρού ότι είναι αναρμόδιο για την υπόθεση αυτή, με υπογραφή του διοικητή του, έπρεπε να αρνηθεί να εκτελέσει τις εντολές της κυβέρνησης, οι οποίες είναι παράνομες και δεν στηρίζονται σε νόμους. Επίσης, ο κατηγορούμενος (…) εγχείρησε στην υπηρεσία μας, έγκληση σε βάρος των προϊσταμένων αυτής, η οποία συνυποβάλλεται με την παρούσα», επισημαίνεται στο διαβιβαστικό.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ