ΚΟΣΜΟΣ

Η Ιαπωνία θέλει να πατήσει στη Σελήνη στα τέλη της δεκαετίας

Οι πρώτοι Ιάπωνες θα πατήσουν στο φεγγάρι στο δεύτερο μισό της δεκαετίας, προβλέπει σχέδιο που παρουσίασε το Τόκιο.

«Το Διάστημα προσφέρει όχι μόνο ελπίδες και όνειρα αλλά και ένα κρίσιμο θεμέλιο για την οικονομική μας ασφάλεια» δήλωσε ο πρωθυπουργός Φούμιο Κισάντα σε συνάντηση για την οριστικοποίηση του σχεδίου.

Το έγγραφο προβλέπει ότι η Ιαπωνία θα φτάσει στη Σελήνη μέσω της συνεργασίας της με το πρόγραμμα Artemis των ΗΠΑ, το οποίο έχει στόχο την επιστροφή των Αμερικανών στη Σελήνη το 2024, ή όπως όλα δείχνουν, το 2026 το νωρίτερο.

Η Ιαπωνία θα είναι ένας από τους διεθνείς εταίρους των ΗΠΑ στην κατασκευή του διαστημικού σταθμού Gateway (Πύλη), ο οποίος θα λειτουργεί ως ενδιάμεση στάση για αποστολές προσσελήνωσης.

Στην κατασκευή του διαστημικού σταθμού γύρω από τη Σελήνη θα συμμετάσχουν ΗΠΑ, Ευρώπη, Καναδάς και Ιαπωνία (NASA)

Το σχέδιο που η ιαπωνική κυβέρνηση αναφέρεται επίσης στο σχέδιο της Ιαπωνίας να εκτοξεύσει αποστολή στον Άρη το 2024 και να αναπτύξει τεχνολογίες για την παραγωγή ηλιακής ενέργειας στο Διάστημα.

Φιλοδοξίες για την αποστολή ανθρώπων στο φεγγάρι έχει διατυπώσει και η Κίνα, η οποία έγινε φέτος τον Μάιο μόλις η δεύτερη χώρα που προσεδαφίζει τροχοφόρο ρομπότ στον Άρη. Δύο χρόνια νωρίτερα είχε προσεδαφίσει την πρώτη αποστολή στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού.

Η ανακοίνωση της Ιαπωνίας για το χρονοδιάγραμμα διαστημικής εξερεύνησης έρχεται μία εβδομάδα αφότου ο Γιουσάκου Μεζάβα, ιάπωνας επιχειρηματίας της μόδας και τουρίστας του Διαστήματος, επέστρεψε στη Γη έπειτα από 12 ημέρες διαμονής στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ