ΕΛΛΑΔΑ

Ιδέες διακόσμησης ντουλαπιών

Οι ντουλάπες είναι απαραίτητο μέρος του σπιτιού σας – είναι πολύ σημαντικό να τις οργανώνετε καλά και να βρίσκετε χώρο για όλα τα οικογενειακά σας αντικείμενα. Οι ντουλάπες δεν είναι ποτέ αρκετά μεγάλες – και κάθε οικογένεια με παιδιά το γνωρίζει πολύ καλά. Η ποσότητα ρούχων, παιχνιδιών, βιβλίων και άλλων ειδών που χρειάζεται ένα παιδί είναι πραγματικά δύσκολο να χωρέσουν σε μια ντουλάπα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να οργανώσετε τις ντουλάπες, όχι μόνο αυτές από το παιδικό δωμάτιο, αλλά και το κυρίως υπνοδωμάτιο των γονιών.

Σίγουρα, αν αναζητάτε έπιπλα στην Αθήνα όπως βοηθητικά έπιπλα για τη σωστή αποθήκευση, τότε θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε τέτοιου είδους έπιπλα που θα σας βοηθήσουν στην καλύτερη οργάνωση του χώρου και της γκαρνταρόμπας σας.

1. Μια ντουλάπα με πολλά ράφια και χωρίσματα παραμένει ωραία και τακτοποιημένη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Εάν έχετε μια ειδική θέση για κάθε κατηγορία αντικειμένων: μπλουζάκια, κάλτσες, εσώρουχα, παπούτσια, παιχνίδια και ούτω καθεξής, θα είναι πολύ πιο εύκολο για όλα τα μέλη της οικογένειάς σας να βρουν αυτό που χρειάζονται. Εξαιρετικοί οργανωτές ντουλαπιών είναι οι προσαρμόσιμες κρεμάστρες με τσέπες. Μπορείτε να τα εγκαταστήσετε στις δύο πλευρές του ντουλαπιού και επίσης στην εσωτερική πλευρά των θυρών. Αυτές οι κρεμάστρες με τσέπες θα σας προσφέρουν επιπλέον χώρο αποθήκευσης και ξεχωριστό χώρο για κάθε κατηγορία αντικειμένων. Μια άλλη καλή ιδέα είναι να βελτιστοποιήσετε τα ράφια σας με σετ καλαθιών. Πάρτε διαφανή καλάθια – είναι πολύ άνετο να μπορείτε να βλέπετε τι υπάρχει σε κάθε καλάθι και να παίρνετε ό, τι χρειάζεστε, χωρίς να βγάζετε ολόκληρο το ντουλάπι.

2. Αντί να κρατάτε τα παπούτσια σε κουτιά, τα οποία χρειάζονται πολύ χώρο, εγκαταστήστε, στο κάτω μέρος της ντουλάπας, παπουτσοθήκες – εκείνα τα ράφια που σας επιτρέπουν να τοποθετήσετε πολλά ζευγάρια παπούτσια σε ένα μικρό μέρος.

3. Κρατήστε τα πάνω ράφια, όπου είναι δύσκολο να φτάσετε, για αντικείμενα που χρησιμοποιείτε σπάνια – επιπλέον μαξιλάρια ή κουβέρτες, άδειες αποσκευές κλπ. Εάν είστε ενοχλημένοι με την τεράστια ποσότητα παιχνιδιών από τα δωμάτια των παιδιών σας, απλώς συσκευάστε ένα μέρος αυτών των παιχνιδιών σε μεγάλα κουτιά και βάλτε τα μακριά, στα επάνω ράφια της ντουλάπας. Κατά καιρούς, βγάλτε τα έξω, δώστε τα στα παιδιά και αποθηκεύστε άλλα παιχνίδια, αυτά που βαριούνται ήδη τα παιδιά σας. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα είναι πιο εύκολο για εσάς να διατηρείτε το σπίτι τακτοποιημένο, αλλά και τα παιδιά σας θα απολαμβάνουν τα παιχνίδια τους περισσότερο.

4. Εγκαταστήστε τον κατάλληλο φωτισμό στην ντουλάπα – αν δεν βλέπετε τι υπάρχει στις γωνίες της ντουλάπας, στα πάνω ή κάτω ράφια, δεν τα χρησιμοποιείτε πραγματικά. Όταν ανοίγετε την πόρτα της ντουλάπας σας, θα πρέπει να μπορείτε να δείτε τέλεια όλα τα πράγματα που έχουν τακτοποιηθεί εκεί. Αντί για έναν κεντρικό λαμπτήρα, εγκαταστήστε μερικά σημεία φωτισμού. Αυτό θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη τη ντουλάπα σας σε πλήρη χωρητικότητα.

5. Οι ντουλάπες από τα παιδικά δωμάτια είναι πολύ δύσκολο να οργανωθούν. Εκτός από τα ρούχα και τα παπούτσια, πρέπει να βρείτε χώρο για παιχνίδια και πολλά αξεσουάρ. Ο κύριος κανόνας είναι να επιλέγετε τακτικά τα αντικείμενα που δεν χρειάζεται το παιδί σας και να τα αποθηκεύετε ξεχωριστά, για τα άλλα παιδιά σας ή να τα δίνετε σε άτομα που θα μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν. Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά δεν έχουν πρόσβαση σε επικίνδυνα αντικείμενα και δεν μπορούν να κλειδωθούν μέσα στην ντουλάπα.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ