ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Περιστέρι αρνείται την είσοδο σε… εμβολιασμένους

Σε ένα είδος ανταρσίας προχωρά κέντρο εστίασης, χαράσσοντας μια δίκη του πολιτική σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε… ανεμβολίαστους.

Η αφίσα που συναντά κάνεις στη γυάλινη πόρτα του μαγαζιού, στο Περιστέρι, απέχει από τις οδηγίες που ορίζονται σε καιρό πανδημίας απο την επιτροπή των λοιμοξιωλόγων.

Σε μια περίοδο που έχουν προαναγγελθεί ευνοϊκότερα μέτρα για όσους πολίτες έχουν εμβολιστεί, ειδικά όταν πρόκειται για τους εσωτερικούς χώρους εστίασης, το συγκεκριμενο καφέ-εστιατόριο στο Περιστέρι επικαλείται την ισότητα και θέτει δικούς του όρους.

Εκείνο που προβληματίζει, ωστόσο, είναι το γεγονός της υπερμετάδοσης, φαινομένου που ευνοείται από τον υψηλό βαθμό συγκέντρωσης σε εσωτερικούς χώρους.

Όπως έχει αποδειχθεί και σύμφωνα με δηλώσεις λοιμωξιολόγων, ο φορέας του ιού μπορεί να μολύνει δεκάδες άλλους όταν υπάρξει επαφή σε κλειστό χώρο.

Η αλυσίδα μεταδοτικότητας, όμως, σπάει, όπως έχει φανεί και σε άλλες χώρες, με τον εμβολιασμό ο οποίος ρίχνει το ιικό φορτίο.

Στις περισσότερες χώρες του κόσμου, υπό τον φόβο επικράτησης της ιδιαίτερα μεταδοτικής ινδικής μετάλλαξης, οργανώνονται, μάλιστα, εκστρατείες για τον εμβολιασμό, τη στιγμή που προαναγγέλονται και μέτρα για την ώθηση ακόμη περισσότερων στα εμβολιαστικά κέντρα.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ