ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τέλος η μάσκα για τους πλήρως εμβολιασμένους

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση να φορούν μάσκα σε εξωτερικούς και στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα, όπως ανακοίνωσαν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων (CDC), σε ένα ακόμη βήμα προς την επιστροφή στην κανονικότητα. Είναι «μία σπουδαία ημέρα» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος και ο ίδιος δεν φόρεσε μάσκα σε συνάντηση που είχε στο Οβάλ Γραφείο με βουλευτές.

Τα CDC τόνισαν επίσης ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται να κρατούν κοινωνικές αποστάσεις στα περισσότερα μέρη. Η υπηρεσία φιλοδοξεί ότι η νέα οδηγία θα ωθήσει περισσότερους Αμερικανούς να εμβολιαστούν.

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για την επιστροφή στην προ πανδημίας ζωή, αλλά η υπηρεσία εξακολουθεί να συνιστά στους εμβολιασμένους να φορούν μάσκα σε αεροπλάνα και τρένα, καθώς και σε αεροδρόμια, κόμβους διαμετακόμισης, μαζικής διέλευσης και σε τοποθεσίες, όπως νοσοκομεία και ιατρεία.

Τα CDC σημείωσαν ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι πρέπει να εξακολουθούν να φορούν μάσκα όπου απαιτείται από ομοσπονδιακούς, πολιτειακούς, τοπικούς, φυλετικούς ή εδαφικούς νόμους και να τηρούν αυτούς τους κανόνες και κανονισμούς, συμπεριλαμβανομένων τοπικών επιχειρήσεων και οδηγιών σε χώρους εργασίας.

Στα τέλη Απριλίου, τα CDC ανέφεραν ότι τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα μπορούν να συμμετέχουν με ασφάλεια σε υπαίθριες δραστηριότητες, όπως περπάτημα και πεζοπορία χωρίς να φορούν μάσκα, αλλά συνέστησαν να συνεχίσουν να τηρούν τους κανονισμούς ασφαλείας σε δημόσιους χώρους, όπου απαιτούνται.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ