ΤΟΠΙΚΑ

Kαθυστερήσεις με τον αγωγό ομβρίων στην Αγία Άννα στις Αχαρνές

agogos (1)Τα έργα καθυστερούν λόγω των αλλαγών στα αρχικά σχέδια όδευσης του αγωγού, ενώ σοβαρά ζητήματα υπάρχουν και με τις αποκαταστάσεις όπου έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Νίκος Γεωργακόπουλος, στο δημοτικό συμβούλιο της 26ης Φεβρουαρίου, έχει προταθεί – από τη διευθύνουσα υπηρεσία – μια παραλλαγή της αρχικής όδευσης που είχε σχεδιαστεί για να διέρχεται από τη Λεωφόρο Δημοκρατίας και την Κωστή Παλαμά.

Η όδευση είναι ένα σκέλος του έργου το οποίο φαίνεται πως πάσχει σε πολλά σημεία. Ένα από αυτά είναι οι αποκαταστάσεις του οδοστρώματος από τον εργολάβο του έργου, οι οποίες δεν ικανοποιούν την πλευρά του δήμου, ο οποίος έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα -στη διευθύνουσα υπηρεσία της Περιφέρειας-για την κατάστασή τους. Συγκεκριμένα, όπως λένε όσοι διέρχονται τη λεωφόρο Δημοκρατίας, από το ύψος της Αττικής οδού και προς τα κάτω, ο δρόμος θυμίζει κακοτράχαλο μονοπάτι (!) παρά κεντρική οδική αρτηρία που αποτελεί και είσοδο στην πόλη των Αχαρνών.
Ένα, ακόμη, τρωτό σημείο του έργου είναι η κατασκευή των φρεατίων. Μόνο ιδιοφυής δεν χαρακτηρίζεται η ιδέα να κατασκευάσουν τον κεντρικό αγωγό χωρίς να χουν φροντίσει για το υπόλοιπο δίκτυο, με αποτέλεσμα ο εργολάβος να φτιάχνει -εκ των υστέρων-φρεάτια και σχάρες που θα ταπώσει επειδή δεν υπάρχει το δίκτυο ροής.
Όσον αφορά συνολικά το έργο ίσως είναι η πρώτη φορά που η κατασκευή του ξεκινά από πάνω προς τα κάτω, όταν είναι γνωστό παγκοσμίως, όπως ακούστηκε και στο δημοτικό συμβούλιο, ότι οποιαδήποτε εργασία ξεκινά από κάτω και συνεχίζεται.
Το θέμα ήρθε προς συζήτηση μετά από σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Νίκου Ξαγοράρη για το τι προβλέπεται για το έργο και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ολόκληρωσής του. Ειδικά για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, δηλ. για το χρόνο κατασκευής, δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση καθώς έχει ανατραπεί ο αρχικός σχεδιασμός του αγωγού, ενώ απομένουν πολλές παράπλευρες εργασίες.
Τι προβλέπει το έργο
• Κεντρικό συλλεκτήρα αγωγό κατά μήκος της οδού Σάμου και στη συνέχεια επί της οδού Κηπουπόλεως, συνολικού μήκους 1100 m
• Κεντρικό συλλεκτήρα αγωγό κατά μήκος της Λ. Δημοκρατίας μέχρι δεξαμενή ανάσχεσης, συνολικού μήκους 1280m
• Δεξαμενή ανάσχεσης συνολικού ωφέλιμου όγκου 8000m3, με αντλιοστάσιο για την εκκένωσή της.
• Αγωγό εκβολής από τη δεξαμενή ανάσχεσης, κατά μήκος της Λ. Δημοκρατίας και στη συνέχεια επί της Κ. Παλαμά μέχρι την εκβολή στο ρέμα Αχαρνών, συνολικού μήκους 620m.
Με την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στις παραπάνω περιοχές, θα αποτραπεί ο κίνδυνος εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων έπειτα και από γεγονότα συνήθων βροχοπτώσεων.
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ