ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kλειστή λόγω… κοπής πίτας η Γενική Γραμματεία Εμπορίου

Συνεστίαση εξωραϊστικού συλλόγου σε χασαποταβέρνα θύμιζε χθες το κτίριο όπου στεγάζονται η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, το ιστορικό κτίριο του πρώην υπουργείου Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος. Στο ισόγειο του κτιρίου είχαν στρωθεί από άκρη σε άκρη τραπέζια, ενώ σε όλο το κτίριο ήταν από νωρίς διάχυτη η μυρωδιά της… τσίκνας, καθώς στον χώρο στάθμευσης που βρίσκεται στο αίθριο του κτιρίου είχαν στηθεί ψησταριές και οι υπάλληλοι έψηναν σουβλάκια. Ο λόγος; Ο Σύλλογος Εργαζομένων του υπουργείου πραγματοποίησε χθες σε εργάσιμη ημέρα και ώρα την εκδήλωσή του για την κοπή της πίτας.

Το χειρότερο, όμως, δεν είναι η εικόνα που είχε χθες το υπουργείο, αλλά το γεγονός ότι οι πολίτες που το επισκέπτονταν για να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους έβρισκαν τις υπηρεσίες «κλειστές λόγω κοπής πίτας». Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (από εκεί προέρχονται και οι σχετικές φωτογραφίες), πολίτης ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη, καθώς έπρεπε να παραστεί σε συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής Σημάτων, όπου κρίνονται προσφυγές που κατατίθενται σε εμπορικά σήματα τα οποία δεν έγιναν δεκτά. Ωστόσο, αντίκρισε την εικόνα αυτή, ενώ ενημερώθηκε ότι έχει αναβληθεί η συνεδρίαση. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, μέχρι και τις 18 Ιανουαρίου δεν είχε αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου σχετική ενημέρωση· ο πολίτης την είχε ελέγξει ακριβώς λόγω του μεγάλου ταξιδιού που είχε να κάνει.

Στην ιστοσελίδα εμφανίστηκε χθες, 19/1, ενημέρωση περί αναβολής, με ημερομηνία ανάρτησης τη 18η Ιανουαρίου.Βεβαίως, το ίδιο το υπουργείο φρόντισε με περισσή ειλικρίνεια (ή θράσος) να διαλύσει κάθε αμφιβολία μας. Στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου υπάρχει ανάρτηση, στην οποία αναφέρεται: «Η κατάθεση των εμπορικών σημάτων και το πρωτόκολλο της Διεύθυνσης Εμπορικής Ιδιοκτησίας την Πέμπτη 19-01-2017 λόγω εκδήλωσης κοπής πίτας θα λειτουργήσει έως τις 12.30».

Στην εκδήλωση, στην οποία έγινε το αδιαχώρητο, καθώς για πρώτη φορά προσφέρθηκαν και σουβλάκια, παρευρέθησαν –έστω και για λίγο– τόσο ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Αντ. Παπαδεράκης όσο και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Στ. Ζαφείρης, νομιμοποιώντας με το παραπάνω τη μη λειτουργία των υπηρεσιών, αν και χθες δεν ήταν κάποια αργία αλλά ούτε καν ημιαργία. Κανείς δεν είπε να καταργηθούν έθιμα όπως η κοπή της πίτας και η ανταλλαγή ευχών, αλλά μερικά λεπτά της ώρας αρκούν. Τα έξοδα, πάντως, καλύφθηκαν από τον Σύλλογο Εργαζομένων από τα έσοδα λαχειοφόρου αγοράς.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ