ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Καινοτόμες προσεγγίσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Ελευσίνας

Μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση φιλοξενήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας, με θέμα: «Καινοτόμες προσεγγίσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης της Ελευσίνας 2023: Επιχειρηματικότητα, Πολιτισμός και Εκπαίδευση».

Στην εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Ελευσίνας, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ελευσίνας και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ), παρουσιάστηκαν εργασίες φοιτητών – φοιτητριών του ΟΠΑ που διακρίθηκαν για την επιστημονική τους μελέτη και σχετίζονται με την πόλη της Ελευσίνας, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρών στην εκδήλωση, απευθύνοντας χαιρετισμό, έδωσαν ως οικοδεσπότης ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Γιώργος Κώτσηρας, η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ελευσίνας, Ζωή Στραϊτούρη και η διευθύνουσα σύμβουλος “Ελευσίνα 2023 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”, Μαρία Παναγίδου.

Παρόντα στην εκδήλωση ήταν και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας της Δράσης “Επιχειρηματικότητα, Πολιτισμός και Εκπαίδευση”, Δρ. Βασιλική Μπρίνια, Γεωργία Μανωλοπούλου, Δρ. Μαίρη Μπελογιάννη, Γεώργιος Τζήρος.

Οι βραβευμένες εργασίες που παρουσιάστηκαν:

• Διατηρητέο Βιομηχανικό Συγκρότημα “Κρόνος” – “Eleusis Factory” (εισηγητές: Γιώργος Βασιλάκης, Ελβίρα Καραγιάννη, Δήμητρα Καρανάσιου, Παρασκευή Μαρκεσίνη, Αριστέα Τρουλλινού)

• Πολιτιστικές Διαδρομές Ελευσίνας – “Route For You” (εισηγητές: Αναστασία Γιαρματζιάδη, Ανδριανή Γκούμα, Ελένη Δεϊμέζη, Χρήστος Κατσιώνης, Δανάη Παντελή)

• Αρχαιολογικός χώρος Ελευσίνας – “ThinkCult Consulting” (εισηγητές: Λυδία Αθανασίου, Μαρίνα Κακουλάκη, Ιωάννα Κασιμάτη, Βασιλική Συλλαίου).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ