ΕΛΕΥΣΙΝΑΜΑΓΟΥΛΑΤΟΠΙΚΑ

Κοινό μέτωπο αιρετών της Δυτικής Αττικής για το Θριάσιο Νοσοκομείο

Λ. Κοσμόπουλος: «Ζητάμε άμεσα άρση της απόφασης λειτουργίας του Θριασίου ως νοσοκομείου αποκλειστικά για covid-19»

Την επαναλειτουργία του Θριασίου Νοσοκομείου στην πρότερή του κατάσταση, με επανεξέταση της αιφνίδιας μετατροπής του σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά covid-19, ζητούν από το Υπουργείο Υγείας ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος και οι Δήμαρχοι Ελευσίνας Αργύρης Οικονόμου, Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, Μάνδρας-Ειδυλλίας Χρήστος Στάθης, Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου.

Κοινό μέτωπο αιρετών της Δυτικής Αττικής για το Θριάσιο Νοσοκομείο
Αργύρης Οικονόμου – Λευτέρης Κοσμόπουλος

Η κοινή επιστολή των αιρετών της αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αττικής προς τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια και τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη εστάλη μετά από συνάντηση που προηγήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής, κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου, αποδεικνύοντας το κοινό μέτωπο στη Δυτική Αττική για το Θριάσιο Νοσοκομείο, καθώς και την επιτακτική ανάγκη για επαναφορά της λειτουργίας του, με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, οι αιρετοί τονίζουν ότι η αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Υγείας έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια και κύμα αντιδράσεων των κατοίκων, καθώς η Δυτική Αττική αποτελεί πυλώνα της βιομηχανίας της χώρας μας, με πληθώρα βιομηχανιών, ενώ ταυτόχρονα στερείται επαρκούς υγειονομικής κάλυψης με τα Κέντρα Υγείας να μένουν υποστελεχωμένα.

Επιπροσθέτως, ιδιαίτερα τους προσεχείς θερινούς μήνες, αναμένονται επισκέπτες, οικιστές και λουόμενοι στην περιοχή της Δυτικής Αττικής με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ανάγκες και τα έκτακτα περιστατικά στην περιοχή μας.

Οι πολίτες της Δυτικής Αττικής χρειαζόμαστε το Θριάσιο Νοσοκομείο για να είμαστε ασφαλείς απέναντι σε έκτακτα περιστατικά Λ. Κοσμόπουλος

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής δήλωσε ότι: «Είναι κατανοητές οι ανάγκες του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ωστόσο, πρέπει να ληφθούν υπόψιν οι ιδιαίτεροι παράγοντες στη Δυτική Αττική, η βιομηχανία και η έλλειψη άλλης δομής δευτεροβάθμιας υγείας, όπως και η αύξηση του πληθυσμού τους επόμενους μήνες.

Οι πολίτες της Δυτικής Αττικής χρειαζόμαστε το Θριάσιο Νοσοκομείο για να είμαστε ασφαλείς απέναντι σε έκτακτα περιστατικά και για αυτό ζητάμε άμεσα την επανεξέταση της λειτουργίας του αποκλειστικά για covid-19 περιστατικά».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ