ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Τι είπε στην απολογία του ο Διοικητής για τα 320.000 ευρώ στο χρηματοκιβώτιο

Τα δικαιολόγησε ως…κληρονομιά από τον αδελφό της μητέρας του.

Να αντικρούσουν το εις βάρος τους κατηγορητήριο επιχείρησαν οι 20 κατηγορούμενοι για συμμετοχή στο κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων απολογούμενοι ενώπιον της ανακρίτριας. Εξ αυτών 13 αφέθηκαν ελεύθεροι και 7 οδηγήθηκαν στη φυλακή.

Μεταξύ των προφυλακισμένων ο Δ.Ε., ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της οργάνωσης, και ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας στη Δυτική Αττική ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, ισχυρίστηκε πως ως διοικητής δεν είχε υπηρεσιακή επαφή με την έκδοση ταυτοτήτων ενώ τις όποιες επαφές του με παραβατικούς, τις απέδωσε στην προσπάθεια του να συγκεντρώνει πληροφορίες, βάση…οδηγιών και από τους ανωτέρους του.

Ο κατηγορούμενος δικαιολόγησε τις αναζητήσεις του στο πληροφοριακό σύστημα της αστυνομίας στην προσπάθεια του να διερευνήσει παράνομες πράξεις ή για να εξυπηρετήσει δικηγόρους και άλλους που ρωτούσαν τι χρειάζεται για την έκδοση ταυτότητας. Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Η …κληρονομιά

Όσον αφορά τώρα τα 320.000 ευρώ που βρέθηκαν στο χρηματοκιβώτιο του γραφείου του τα δικαιολόγησε ως…κληρονομιά από τον αδελφό της μητέρας του. «…Ο θείος μου ήταν ιδιαίτερα εύπορος και δεν είχε δημιουργήσει δική του οικογένεια….Για 30 ολόκληρα χρόνια ήταν λογιστής, αποκόμιζε υψηλά εισοδήματα από την εργασία του και είχε δημιουργήσει μεγάλη περιουσία…. Λόγω της φύσης της εργασίας του, ιδιαίτερα την περίοδο της κρίσης, όπως πολλοί Έλληνες, διατηρούσε χρήματα σε μετρητά. Ήταν εξαιρετικά οικονόμος και ζούσε πολύ απλή και μετρημένη ζωή…Τα 3 τελευταία χρόνια της ζωής του διαγνώστηκε με καρκίνο. Επειδή ήταν μόνος τον φιλοξένησα στο σπίτι που διαμένω και ανέλαβα εξ ολοκλήρου την φροντίδα του….

Ο θείος μου, λίγο πριν αποβιώσει, μου παρέδωσε σε μετρητά 320.000 περίπου ευρώ. .Επειδή επρόκειτο για μεγάλο χρηματικό ποσό, θεώρησα ασφαλές να τοποθετήσω τα χρήματα μέσα στο χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν στο γραφείο της υπηρεσίας μου… Επρόκειτο να τα δηλώσω στις φορολογικές αρχές, το επόμενο οικονομικό έτος (2022) , ως είχα την σχετική υποχρέωση. Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος παραδέχτηκε μόνο μία περίπτωση μιλώντας για εξυπηρέτηση σε γνωστό του που του ζήτησε να παρουσιαστεί ως μάρτυρας ταυτοπροσωπίας στην έκδοση ταυτότητάς του. Ομολόγησε ότι αυτός του βρήκε και το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που χρειαζόταν, το οποίο όπως ισχυρίστηκε το προμηθεύτηκε από άγνωστο άτομο στην Ομόνοια, παραδεχόμενος ότι πήρε και 5000 ευρώ.

Το 2021, το ίδιο άτομο, του είπε ότι έχασε την ταυτότητα και ζήτησε την βοήθειά του για να βγάλει νέα. Αρχικώς αρνήθηκε αλλά λόγω του ότι είχε οικονομικές δυσκολίες και προβλήματα υγείας του βρήκε ένα χαρτί, πάλι από την Ομόνοια, για το οποίο έλαβε 15.000 ευρώ.

Ο εξάδελφός του, φερόμενος ως «Νο2 « στην οργάνωση ισχυρίστηκε ότι από τους εμπλεκόμενους γνωρίζει μόνο τον εξάδελφό του με τον οποίο ωστόσο δεν έχει σχέσεις από το 1995.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ