ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυβέρνηση: Πολιτικός «καύσωνας» με μεταρρυθμίσεις και εμβολιασμούς

Οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για καύσωνα από τα μέσα της εβδομάδας που αρχίζει σήμερα, ωστόσο το πολιτικό θερμόμετρο δεν περιμένει τόσο, καθώς ανεβαίνει ήδη από το ξεκίνημά της:

Σήμερα στις 11 συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, με θέματα που εγείρουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, όπως η εισήγηση το υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη για τον κατώτατο μισθό κι η δημιουργία Παιδιατρικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και άλλα εξαιρετικά σημαντικά αν και όχι τόσο δημοφιλή, όπως η Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ για την περίοδο 2021-2027 κι οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα.

Η προώθηση της κυβερνητικής πολιτικής εξελίσσεται στο μεγαλύτερο κομμάτι της σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Μεγάρου Μαξίμου, όμως το πρόβλημα της αδυναμίας που εμφανίζεται στην κοινωνία για την οριστική υπέρβαση της πανδημίας με το «κτίσιμο» του τείχους ανοσίας, προβληματίζει το επιτελείο Μητσοτάκη.

Ήδη έχουν μπει «στη σειρά» οι κατηγορίες εργαζομένων που θα αντιμετωπίσουν το δίλημμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού ή των συνεπειών στο εργασιακό τους status, κι αυτή η λίστα θα ενεργοποιείται κάθε φορά ανάλογα με την πορεία των εμβολιασμών.

Από τα «ραντάρ» των στελεχών του Μαξίμου και του πρώτου ορόφου της οδού Πειραιώς δεν ξεφεύγουν και τα πιο πρόσφατα ευρήματα των μετρήσεων των διαθέσεων της κοινής γνώμης. Ειδικότερα, στο μικροσκόπιο των ειδικών στη Νέα Δημοκρατία έχουν μπει η αυξανόμενη δυσθυμία για την παράταση της παρουσίας του κορονοϊού στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και την αύξηση των αρνητικών γνωμών για συγκεκριμένους τομείς της κυβερνητικής πολιτικής.

Ανησυχία προς το παρόν δεν καταγράφεται μεταξύ των ειδικευμένων στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, ενώ κάποια από αυτά τα στελέχη μιλούν για «εξορθολογισμό της πολιτικής συμπεριφοράς» μερίδας της κοινωνίας, ο οποίος εξορθολογισμός κάνει -κατά τη γνώμη τους- τη διαχείριση της πολιτικής αντιπαράθεσης πιο διαχειρίσιμη από τα κυβερνητικά στελέχη.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ