ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Logistics: Η μεγάλη επένδυση της Briq στον Ασπρόπυργο και τα νέα projects

Στροφή στον κλάδο των logistics, ένας από τους πλέον αναπτυσσόμενους στην χώρα μας, κάνει η Briq, πραγματοποιώντας μεγάλη επένδυση στον Ασπρόπυργο.

Παρουσιάζοντας την επένδυση η διευθύνουσα σύμβουλος της BriQ Properties, Άννα Αποστολίδου ανέφερε ότι η έκταση αποκτήθηκε με διαδοχικές κινήσεις μέσα στο 2020.

Έτσι πλέον η εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της ενιαία οικοπεδική έκταση προς ανάπτυξη στον Ασπρόπυργο συνολικής επιφάνειας 102.813 τ.μ. με στόχο να δημιουργήσει Logistics Center συνολικής επιφάνειας κάλυψης 40.000 τ.μ.

Όπως έγραψε το Capital.gr ήδη έχουν ήδη χτιστεί 20.700 τ.μ χώρων logistics τα οποία έχουν μισθωθεί στην Info Quest Technologies. Το πρώτο αυτό κτίριο θα παραδοθεί στην μισθώτρια στις αρχές του 2022.

Η νέα επένδυση στο δεύτερο κτίριο logistics αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2022 και να ολοκληρωθεί το 2023.

Μέχρι σήμερα στο εν λόγω project έχουν επενδυθεί 16 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος της επένδυσης στα 26 εκατ. ευρώ.

Το Logistics Park στον Ασπρόπυργο στην πλήρη λειτουργία του θα έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης περίπου 29.250 παλετών. Το μέγιστο ύψος αποθήκης είναι 12,20 μέτρα, όταν αντίστοιχα υπό ανέγερση κτίρια ΚΑΔ, επιτυγχάνουν 8 – 9 μέτρα ύψος.

Το κτίριο είναι από προκατασκευασμένο (προεντεταμένο) οπλισμένο σκυρόδεμα, πυραντίστασης 120’, το οποίο αποτελεί την μέγιστη πυροπροστασία για κτίρια βιομηχανικά – αποθηκευτικής χρήσης. Θα αποτελέσει ένα από τα πρώτα, αν όχι το πρώτο, εξ ολοκλήρου πιστοποιημένο κτίριο κατηγορίας πυροπροστασίας Ζ3.

Θα διαθέτει χώρο Picking & Loading docks, επιφανείας 2.500τμ, μεταλλικής κατασκευής (επίσης 120’ πυραντίστασης), με μέγιστο ύψος 7,50μ. και πλάτος 18 μέτρα.

Το χαρακτηριστικό αυτό, επιτρέπει στον χρήστη του κτιρίου, να πραγματοποιεί εύκολα και γρήγορα τις φορτοεκφορτώσεις των οχημάτων, με άνεση και ασφάλεια. Επίσης, θα έχει 25 ράμπες για τα οχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Briq έχει αποκτήσει το 80% ενός ακόμη συγκροτήματος logistics στη Μάνδρα, με οκτώ κτίρια επιφάνειας σχεδόν 59.000 τ.μ. σε ακίνητο 131 στρεμμάτων, που είναι πλήρως μισθωμένο στη Sarmed Logistics.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία δίνει έμφαση στην ανακαίνιση των γραφειακών χώρων που έχει στο χαρτοφυλάκιό της ακολουθώντας τους κανόνες εξοικονόμησης ενέργειας και περιβαλλοντικής αναβάθμισης.

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία πραγματοποιεί ολική ανακαίνιση του κτιρίου γραφείων της Λ. Ποσειδώνος 42, Καλλιθέα επιφάνειας 1.900 τ.μ και αρχικού προϋπολογισμού 2,7 εκατ. ευρώ, με στόχο την δημιουργία ενός πράσινου σύγχρονου κτιρίου γραφείων πιστοποιημένου κατά LEED.

Να σημειωθεί ότι προσεχώς θα γίνει η πρώτη ΑΕΕΑΠ που εισάγεται στον δείκτη βιωσιμότητας του ελληνικού χρηματιστηρίου, δηλαδή στο δείκτη με κριτήρια ESG (Environmental Social and Corporate Governance).

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ