ΤΟΠΙΚΑΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελέα Αρείου Πάγου για τις ρατσιστικές επιθέσεις στον Ασπρόπυργο

Μηνυτήρια αναφορά για επαναλαμβανόμενες και οργανωμένες ρατσιστικές επιθέσεις κατά αλλοδαπών στην περιοχή Γκορυτσά Ασπροπύργου, κατατέθηκε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Τη μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, δικηγόρος Κλειώ Παπαπαντολέων, ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας, Τζαβέντ Ασλάμ, ο δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή), Πέτρος Κωνσταντίνου, η πολιτική επιστήμονας, Ελένη Τάκου και το μέλος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων, Χρήστος Ηλιάδης.

Όπως αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά, οι ρατσιστικές επιθέσεις είναι επαναλαμβανόμενες από την ίδια ομάδα ατόμων.

Ενδεικτικά, μεταξύ άλλων, επισημαίνεται:

«Τους τελευταίους οκτώ μήνες στον Ασπρόπυργο Αττικής και ειδικά στην περιοχή “Γκορυτσά” έχουν λάβει χώρα δεκάδες βίαιες επιθέσεις κατά μεταναστών εργατών γης που ζουν και εργάζονται στην περιοχή, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό πολλών θυμάτων. Σε πολλές περιπτώσεις οι δράστες εισέβαλλαν και κατέστρεφαν τα σπίτια- καταλύματα των μεταναστών.

Οι επιθέσεις έχουν κοινά και επαναλαμβανόμενα χαρακτηριστικά ως προς τον τρόπο τέλεσής τους: οι δράστες είναι ημεδαποί νέοι άνδρες, κάτοικοι της περιοχής, οπλισμένοι με σιδερογροθιές, ρόπαλα και ξύλα, και επιτίθενται σε μετανάστες εργάτες γης, κατά βάση υπηκόους Πακιστάν. Οι επιθέσεις, που γίνονται κυρίως νυχτερινές ώρες, είναι παντελώς απρόκλητες, και τα πλήγματα είναι κυρίως σε ευαίσθητα σημεία του σώματος των θυμάτων, κεφάλι, πρόσωπο, πλευρά.

Τα πλήγματα αυτά λόγω της έντασής τους, των μέσων που χρησιμοποιήθηκαν (σιδερογροθιές και ρόπαλα) και του σημείου των πληγμάτων (κυρίως στο κεφάλι) θα μπορούσαν να αποβούν μοιραία για την ίδια την ζωή των θυμάτων και μόνο από τύχη δεν έχει προκληθεί θανατηφόρος τραυματισμός μέχρι σήμερα.

Οι επιθέσεις έχουν σαφή και δηλωμένα από τους δράστες ρατσιστικά χαρακτηριστικά, καθώς οι επιθέσεις τους συνοδεύονται με ύβρεις για την καταγωγή των θυμάτων και απειλές με φράσεις όπως “φύγετε από την χώρα, θα σας χτυπάμε κάθε μέρα μέχρι να φύγετε” και άλλες παρόμοιες, που έχουν στόχο την κατατρομοκράτηση και τον εκφοβισμό τους. Συνεπώς, καθίσταται προφανές ότι οι δράστες ωθούνται στις πράξεις τους αποκλειστικά και μόνο από μίσος για την εθνική καταγωγή των θυμάτων και τη θρησκεία τους».

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ