ΜΑΝΔΡΑΤΟΠΙΚΑ

Μάνδρα: «Περιπολίες Ζωής» με οδηγό τον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη

Από τις πρώτες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για δημιουργία ομάδας περιπολιών στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, διαπιστώθηκε πως η ανταπόκριση από κατοίκους της περιοχής ήταν μεγάλη.

Ο ενθουσιασμός, η διάθεση και η ενέργεια νέων ανθρώπων αποτέλεσε κινητήριο δύναμη για την ομάδα, ενώ παράλληλα η ένταξη μελών με εμπειρία στο θέμα των περιπολιών πυροπροστασίας συντέλεσε σημαντικά στην επιτυχία του εγχειρήματος. Πολλά από τα μέλη της “Περιπολίας Ζωής” είναι πλέον μέλη και του συλλόγου εθελοντών Πολιτικής Προστασίας της Μάνδρας «Πατέρας».

Δυστυχώς, αυτό που όλοι απεύχονταν αποδείχτηκε αδυνατον να αποφευχθεί, με αποτέλεσμα παρά τις συνεχείς περιπολίες και τις κατασβέσεις που έγιναν σε κάποιες περιπτώσεις, η φωτιά που ξεκινησε στην περιοχή στις 16 Αυγούστου 2021 να κάψει πολλά στρέμματα δάσους.

Τα μέλη της ομάδας δεν έμειναν απλώς στο να περιφρουρήσουν την περιοχή, αλλά έκαναν τα πάντα για να σταματήσουν το κακό. Λειτουργώντας με πειθαρχία, με αλληλεγγύη, με συνέπεια και πάνω απ’ολα με αλτρουισμό, με κίνητρο την προστασία της ζωής, την προστασία του διπλανού, την προστασία του δάσους, έγιναν όλοι μια γροθιά και ενωμένοι έσβησαν εστίες, δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες, προστάτεψαν την περιοχή από αναζοπυρώσεις. Όσοι δε συμμετείχαν άμεσα στην ενεργό δράση συμμετείχαν έμμεσα, μεταφέροντας είδη πρώτης ανάγκης στους μαχόμενους και στηρίζοντας έμπρακτα κάθε τους προσπάθεια.

Μάνδρα: «Περιπολίες Ζωής» με οδηγό τον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη

Χωρίς τη συμβολή όλων αυτών των ανθρώπων η φωτιά ενδέχεται να είχε προχωρησει πολύ περισσότερο, να είχε γίνει πολύ πιο ανεξέλεγκτη. Μεγαλύτερες δασικές εκτάσεις θα είχαν πιθανότατα καεί, περισσότερα σπίτια θα είχαν σίγουρα καταστραφεί. Για όλους αυτούς τους λόγους η συγκρότηση της περιπολίας ζωής θεωρείται απολύτως επιτυχημένη.

Οι δεσμοί που δημιουργήθηκαν μεταξύ των μελών της ομάδας είναι σπάνιοι, καθώς είναι δεσμοί που δημιουργήθηκαν σε δύσκολες στιγμες, σε στιγμές που ο καθένας πάλευε για να προστατέψει τον αλλον. Γι’αυτό και είναι δεσμοί που θα μείνουν για πάντα. Η ομάδα παραμενει ενεργή και οι δράσεις και οι ενέργειες για το κοινό καλό θα συνεχιστούν.

Μάνδρα: «Περιπολίες Ζωής» με οδηγό τον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη


Η “Περιπολία Ζωής” δημιουργήθηκε από τον κο Σωκράτη Βασιλείου και βρήκε μεγάλη ανταπόκριση απο κατοίκους της περιοχής.

https://www.facebook.com/peripoliazois/

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ