ΜΑΝΔΡΑΤΟΠΙΚΑ

Μάνδρα: Πλησιάζει η έκδοση της πρωτόδικης ετυμηγορίας για τις πλημμύρες

Στις 10 Ιανουαρίου οι απολογίες των 21 κατηγορουµένων

Τέσσερα και πλέον χρόνια από τη φονική πληµµύρα στη Μάνδρα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 24 πολίτες, η στιγµή για την έκδοση της πρωτόδικης ετυµηγορίας της ∆ικαιοσύνης για την υπόθεση πλησιάζει.

Στις 10 Ιανουαρίου θα αρχίσουν ενώπιον του Τριµελούς Πληµµελειοδικείου της Αθήνας οι απολογίες των 21 κατηγορουµένων στην υπόθεση, µεταξύ των οποίων η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Επίσης, στη λίστα των κατηγορουµένων περιλαµβάνονται πρώην άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπάλληλοι δασαρχείων και της Πολεοδοµίας.

Η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί για την υπόθεση είναι σε βαθµό πληµµελήµατος και αφορά τα αδικήµατα της ανθρωποκτονίας από αµέλεια, της σωµατικής βλάβης από αµέλεια, της πληµµύρας από αµέλεια και της παράβασης καθήκοντος.

Εξελίξεις εντός των επόμενων μηνών

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών, θα έρθει η ώρα της εισαγγελικής πρότασης και στη συνέχεια το δικαστήριο θα εκδώσει εντός των πρώτων µηνών του 2022 την απόφασή του, ρίχνοντας έτσι την αυλαία σε µια υπόθεση που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ