ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου η εξόφληση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Τροπολογία ΥΠΕΘΑ με 13,6 εκ. ευρώ στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά

Το συνολικό ποσό των 13,675 εκατ. ευρώ θα δώσει στα Ναυπηγεία Ελευσίνας και στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Αυτό θα γίνει με τροπολογία που κατατέθηκε στο στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης που επιγράφεται «Τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, λοιπές διατάξεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Τα χρηματικά ποσά θα δοθούν για την ολοκλήρωση εργασιών ενός ταχέος περιπολικού κατευθυνόμενων βλημάτων και των τεσσάρων υποβρυχίων “Πιπίνος”, “Ματρώζος”, “Κατσώνης” και “Ωκεανός”.

Επίσης, θα αποπληρωθούν υποχρεώσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας προς την ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ.

Στην τροπολογία  προβλέπεται η  εξόφληση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Οι παρεμβάσεις και το ενδιαφέρον μου παραμένουν διαρκείς, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ξανά μία ισχυρή ναυπηγική βιομηχανία στη χώρα που θα έχει επίκεντρο την Ελευσίνα Γιώργος Κώτσηρας

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Δυτικής Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κώτσηρας, ανέφερε:

«Η τελευταία νομοθετική ρύθμιση που εντάχθηκε μέσω τροπολογίας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έρχεται ως ακολουθία των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει ως Κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας και της στήριξής τους έως ότου οδηγηθούμε στην εξυγίανση της επιχείρησης. Οι παρεμβάσεις και το ενδιαφέρον μου παραμένουν διαρκείς, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ξανά μία ισχυρή ναυπηγική βιομηχανία στη χώρα που θα έχει επίκεντρο την Ελευσίνα και την περιοχή της Δυτικής Αττικής».

Αναλυτικά, στο άρθρο 1, της τροπολογίας προβλέπεται η διάθεση του ποσού 3.375000 ευρώ από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Εθνικό Σκέλος) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την ομαλή εξέλιξη ναυπήγησης του Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων.

Τα ποσά αυτά θα πληρωθούν λογαριασμοί κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) και των υπηρεσιών μετακίνησης προσωπικού.

Η καταβολή από το Πολεμικό Ναυτικό των μηνιαίων αμοιβών των εργαζομένων παρατείνεται εκ νέου για χρονικό διάστημα τριών μηνών από την 1η Οκτωβρίου 2021, όσο και το χρονικό διάστημα ολοκλήρωσης του προγράμματος ναυπήγησης.

Η ισχύς των υπογραφεισών/ συναφθεισών ατομικών δηλώσεων αποδοχής απασχόλησης μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και των εργαζομένων της ΝΒΕΕ Α.Ε., παρατείνεται έως την 31η Δεκεμβρίου 2021.

Επίσης, με το άρθρο 2 της τροπολογίας θα δοθούν 10.300.000 ευρώ για την ολοκλήρωση πρόσθετων εργασιών για πλήρη επιχειρησιακή απόδοση των υποβρυχίων, αντιμετώπιση βλαβών που προκύπτουν από τις εξελίξει δοκιμές, καθώς και για συντήρηση των συνοδών πλοίων που απαιτούνται για ολοκλήρωση των δοκιμών των τεσσάρων υποβρυχίων που βρίσκονται στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ