ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη επένδυση της «Μασούτης» για logistics center στον Ασπρόπυργο

Σε διαπραγματεύσεις βρίσκεται η «Μασούτης Α.Ε.», για την απόκτηση  ενός υπό κατασκευή μεγάλου logistics center, στην Αττική, το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες του δικτύου της Εταιρείας, από τη Λαμία και νότια, σημερινές και μελλοντικές.

Η Εταιρεία πρόκειται να υλοποιήσει μία μεγάλη επένδυση σε νέο Κέντρο Aποθηκεύσεων και Logistics, κάλυψης περίπου 40.000 τ.μ.. Ήδη βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση κατάλληλου ακινήτου στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Σημειώνεται ότι η «Μασούτης» πούλησε για το ποσό των 6 εκατ. ευρώ το αποθηκευτικό κέντρο στη Μαγούλα, που είχε περάσει στην ιδιοκτησία της όταν εξαγόρασε την Προμηθευτική. Όπως είπε ο κ. Μασούτης, οι χώροι των 5.500 τ.μ. δεν επαρκούσαν για την αποθήκευση εμπορευμάτων, για τα καταστήματα από τη Λαμία και νοτίως, που σήμερα είναι σε αριθμό κοντά στα 70, εκ των οποίων τα 58 βρίσκονται στην Αττική.

Από το νέο κέντρο logistics θα εφοδιάζονται τα καταστήματα σε Λαμία, Εύβοια, Αττική, Πάτρα, νησιά και όσα επιπλέον δημιουργηθούν στην Πελοπόννησο και ευρύτερα στη Νότιο Ελλάδα. Προς το παρόν ο εφοδιασμός των καταστημάτων εξυπηρετείται από έναν ενοικιασμένο σταθμό μεταφόρτωσης που προφανώς δεν επαρκεί για τις ανάγκες της αναπτυσσόμενης αλυσίδας.

Να σημειωθεί ότι στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης, το 2011, η «Μασούτης Α.Ε.» δημιούργησε ένα μεγάλο logistics center, κάλυψης 62.000 τ.μ.

Οι δυνατότητες αποθήκευσης που εξασφαλίζει το Κέντρο στο Καβαλάρι, επιτρέπουν στην επιχείρηση, η οποία βεβαίως διαθέτει και την απαιτούμενη ρευστότητα, να απορροφήσει μέρος των πιέσεων που ασκούνται από τις ανατιμήσεις ώστε να μη περάσουν, στο πλήρες εύρος τους, στους καταναλωτές

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ