ΜΕΓΑΡΑΤΟΠΙΚΑ

Μέγαρα: Κατέσχεσαν Porsche Cayenne με κινητήρα από… κλεμμένο

Το περιστατικό είναι γνωστή τακτική που ακολουθούν αρκετές φορές έμποροι μεταχειρισμένων.

Στην κατάσχεση μίας Porsche Cayenne προχώρησε την Δευτέρα 11 Απριλίου το τμήμα Τροχαίας Μεγάρων. Σε έλεγχο ρουτίνας που πραγματοποίησε εντός της πόλης, οι αστυνομικοί , διαπίστωσαν πως το πολυτελές όχημα είχε παραποιημένα χαρακτηριστικά.

Αυτός ήταν και ο λόγος που οι άνδρες της τροχαίας μετέφεραν το γερμανικό SUV στο χώρο της υπηρεσίας τους, προκειμένου να ελεγχθεί περισσότερο. Στη συνέχεια τα στοιχεία που συνέλεξαν στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για περεταίρω έλεγχο.

Δύο σε ένα…
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newsauto.gr, η συγκεκριμένη Porsche Cayenne έφερε πινακίδα κυκλοφορίας από άλλο όχημα (που ήταν και αυτό Cayenne) το οποίο είχε δηλωθεί ως τρακαρισμένο.

Μέγαρα: Κατέσχεσαν Porsche Cayenne με κινητήρα από... κλεμμένο

Ωστόσο ο αριθμός πλαισίου αλλά και υπολοίπων χαρακτηριστικών του οχήματος προέρχονταν από διαφορετικό Cayenne, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα είχε κλαπεί.

Κομπίνα με πολλά κέρδη
Το παραπάνω περιστατικό είναι γνωστή τακτική που ακολουθούν, αρκετές φορές, εν αγνοία του ιδιοκτήτη, έμποροι μεταχειρισμένων.

Ελάχιστοι άλλωστε (αν και είναι υποχρεωμένοι) που αγοράζουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ελέγχουν αν είναι σωστά, ο αριθμός πλαισίου, οι πινακίδες και άλλες χαρακτηριστικά του οχήματος, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες να βρίσκονται προ εκπλήξεως όταν ελεγχθούν από κάποιον φορέα χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν φέρουν ευθύνη, καθώς μπορεί να εμπλέκονται και οι ίδιοι σε τέτοιου είδους κομπίνα. Στο κόλπο πάντως βρισκονται τις περισσότερες φορές και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που φέρουν παραποιημένους αριθμούς, πλαίσια, πινακίδες κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση η αγορά μεταχειρισμένου ακόμα και καινούριου οχήματος θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ