ΤΟΠΙΚΑΦΥΛΗ

Mέσω του διαδικτύου οι υπηρεσίες του Δήμου Φυλής

Ακολουθώντας την σύγχρονη ψηφιακή εποχή και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα για την εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων μέσω διαδικτύου, ο Δήμος Φυλής προχωρά, με γρήγορους ρυθμούς, στην υλοποίηση νέων ολοκληρωμένων ψηφιακών υπηρεσιών σε όλο το φάσμα των συναλλαγών με τις υπηρεσίες του.

Συγκεκριμένα, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα εγκατασταθούν και θα λειτουργήσουν οι εξής ψηφιακές εφαρμογές:

  • Εφαρμογή διαχείρισης αιτημάτων πολιτών
  • Εφαρμογή έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών, βεβαιώσεων και διοικητικών πράξεων
  • Εφαρμογή προγραμματισμού και διαχείρισης ραντεβού στις υπηρεσίες και κρατήσεων στα αθλητικά γεγονότα και στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου 
  • Εφαρμογή παρακολούθησης και διαχείρισης υποδομών πρόσβασης ΑΜΕΑ
  • Εφαρμογή αποτύπωσης και διαχείρισης σημείων, επιφανειών και διαδρομών ενδιαφέροντος
  • Εφαρμογή παρακολούθησης χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και διαχείρισης υλοποιούμενων πράξεων
  • Εφαρμογή διαχείρισης ροών εργασίας Κοιμητηρίων
  • Εφαρμογή διάθεσης νέων, γεγονότων και επικαιρότητας

Οι νέες ψηφιακές υπηρεσίες θα λειτουργούν σε μια ενιαία πλατφόρμα και θα διατίθενται μέσω ενός και μοναδικού σημείου πρόσβασης. Η πρόσβαση σε αυτές θα είναι δυνατή με τη χρήση των κωδικών που διαθέτει κάθε πολίτης στο taxisnet. Οι συγκεκριμένοι κωδικοί θα χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή στο σύστημα, χωρίς να χρειάζεται οποιαδήποτε επιπλέον εγγραφή του χρήστη ή ενεργοποίηση οποιουδήποτε λογαριασμού. Απλά και γρήγορα!

Η νέα πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών θα είναι εναρμονισμένη με όλους τους κανόνες διαλειτουργικότητας που ορίζονται από την Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική, ενώ θα εξασφαλίζεται η προσβασιμότητα σε Άτομα με Αναπηρία.

Τη σχετική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία υπέγραψε, το πρωί της Δευτέρας 5 Ιουλίου 2021, ο Δήμαρχος Χρήστος Παππούς, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιώργου Αβράμη και της Διευθύντριας Προμηθειών Δήμητρας Τριβέλλα.

«Μεταφέρουμε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου μας στους συνδημότες μας με τη χρήση του υπολογιστή ή του κινητού τους. Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης θα εισάγει το δήμο μας σε ένα νέο κόσμο: Αυτόν της εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων μέσω του διαδικτύου», δήλωσε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

«Με την νέα σύμβαση που υπεγράφη σήμερα, αφήνουμε πίσω το χθες και αναπτύσσουμε ποιοτικές ψηφιακές υπηρεσίες με στόχο την γρήγορη, αποτελεσματική και κυρίως την ασφαλή εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων της πόλης μας, χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική τους παρουσία στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου», πρόσθεσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Αβράμης».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ