ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Μια πρότυπη παιδική χαρά AMEA ετοιμάζεται στον Δήμο Ελευσίνας

Αργύρης Οικονόμου: «Ζήτησα να ληφθούν υπόψιν όλες οι απαραίτητες παράμετροι που θα διευκολύνουν τη συμμετοχή, την κοινωνικοποίηση και την ένταξη των παιδιών χωρίς διακρίσεις».

Μία πρότυπη παιδική χαρά ΑMEΑ έχει εντάξει στον προγραμματισμό του ο Δήμος Ελευσίνας, στοχεύοντας να παρέχει στους μικρούς δημότες με ειδικές ικανότητες, ευκαιρίες για αλληλεπίδραση και παιχνίδι.

Ο χώρος θα περιλαμβάνει ειδικά πολυόργανα και κατασκευές, ώστε να μπορούν να αθληθούν και να απασχοληθούν δημιουργικά. Σημειώνεται, πως το έργο θα γίνει μέσα από συνέργεια με τα Ελληνικά Πετρέλαια και τελεί υπό την αιγίδα της «Επιτροπής 2021».

Ο Δήμαρχος Ελευσίνας, τόνισε σχετικά: «Το θέμα των παιδικών χαρών είναι ιδιαίτερα σύνθετο, αφού πολλές από τις παιδικές χαρές μέχρι πρόσφατα δεν διέθεταν τη σχετική πιστοποίηση. Είναι ένα ζήτημα, το οποίο μας απασχολεί, δίνουμε λύσεις μέρα την ημέρα, βάζοντας σε τάξη και αυτό το ζήτημα.

Ωστόσο, πάντα υπάρχουν δυσκολίες, αφού η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα. Ειδικότερα, όσον αφορά την παιδική χαρά ΑμεΑ, αυτό που θέλουμε είναι να μην αφορά αποκλειστικά παιδιά µε αναπηρία, αλλά να µπορεί να φιλοξενήσει δημιουργικά όλα τα παιδάκια.

Αυτό ζήτησα να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν στον σχεδιασμό της, προκειμένου όλα τα παιδιά να συνυπάρχουν. Το μεγάλο ζητούμενο, είναι η ένταξη, η συµµετοχή και η κοινωνικοποίηση όλων των παιδιών, χωρίς διακρίσεις».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ