ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΤΟΠΙΚΑ

Μία «Smartech Elefsina» φιλοδοξεί ο Δήμος Ελευσίνας μέσα από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Τι περιλαμβάνει η πρόταση προς το Υπουργείο Εσωτερικών για την «Ψηφιακή Σύγκλιση»

Να  κερδίσει το στοίχημα του Ψηφιακού Δήμου, επιδιώκει ο Δήμος Ελευσίνας και έτσι μέσα από τον Άξονα Προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση» του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», κατέθεσε το προηγούμενο διάστημα μια ολοκληρωμένη πρόταση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος ζητά χρηματοδότηση για το έργο «Smartech Elefsina: Έξυπνος κόμβος νέων τεχνολογιών, ψηφιοποίησης και καινοτομίας του Δήμου Ελευσίνας», με συνολικό προϋπολογισμό 1.500.000 € .

Στο προτεινόμενο έργο, περιλαμβάνονται που αφορούν την έξυπνη διαχείριση. Δηλαδή, μέτρα για τον έλεγχο, την πρόληψη και την έγκαιρη προειδοποίηση, ενώ θα έχει προηγηθεί η καταγραφή κρίσιμων πληροφοριών. Έτσι ο Δήμος θα μπορεί, να έχει μια αποτελεσματική και συνάμα έξυπνη διαχείριση των πληροφοριών προς όφελος των πολιτών, σε ζητήματα όπως αυτά που έχουν να κάνουν με τις επιδημιολογικές κρίσεις και την ενεργειακή διαχείριση των κτηρίων.

Φυσική συνέχεια της έξυπνης διαχείρισης, είναι η έξυπνη διαβίωση, που αφορά το  δεύτερο αντικείμενο της πρότασης. Ευφυείς εφαρμογές, συστήματα και πλατφόρμες για την πολιτική προστασία – ασφάλεια, υγεία – πρόνοια, ηλεκτρονική διακυβέρνηση, εκπαίδευση – πολιτισμό – τουρισμό και περιβάλλον, είναι στην πρώτη γραμμή στη μάχη για μία έξυπνη οικονομία και μια έξυπνη καθημερινότητα.

Η δημιουργία Ψηφιακής Πλατφόρμας Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Εκπαίδευσης – Digital Innovation City Hub-
Το Ψηφιακό Πρόγραμμα αξιολόγησης δεξιοτήτων μαθητών και επαγγελματικού προσανατολισμού για τους μαθητές
Η ευφυής πλατφόρμα υποστήριξης αποφάσεων βιώσιμης ανάπτυξης, είναι μερικά από αυτά που επιδιώκει ο Δήμος να φέρει στην Ελευσίνα και τη Μαγούλα.

Ακόμη, προβλέπονται:

Ενιαία ψηφιοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών του Δήμου και των υπηρεσιών του Δήμου προς τους Πολίτες
Ψηφιοποίηση δημοτικών πάρκινγκ
Έξυπνες διαβάσεις πεζών
Ηλεκτρονικά περίπτερα – InfoKIOSKS
Έξυπνα παγκάκια,
Ψηφιοποίηση ελέγχων δημοτικής αστυνομίας

Όπως δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: «Ζήτησα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μας, να εντάξουν στον φάκελο προς το ΥΠΕΣ δράσεις που θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των δημοτών και από τις οποίες οι επιχειρηματίες, οι επισκέπτες και οι κάτοικοι θα βγουν ωφελημένοι.

Η «έξυπνη καθημερινότητα» και η «έξυπνη οικονομία»  είναι δύο τομείς στους οποίους οφείλουμε να επενδύσουμε, επιτέλους, στην Ελευσίνα.

Χαίρομαι γιατί οι προτάσεις που ετοιμάστηκαν από την Τεχνική Υπηρεσία, είναι προς την παραπάνω κατεύθυνση».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ