ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Μήνυμα ισότητας για τα άτομα με αναπηρία στην εκδήλωση του «Όλοι Εμείς» στην Ελευσίνα

Μία εξαιρετική εκδήλωση, όπου στο επίκεντρο βρέθηκαν τα άτομα με αναπηρία και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, συνδιοργάνωσαν το πρωί της Τρίτης το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας για ΑμεΑ «Όλοι Εμείς», ο Δήμος Ελευσίνας, το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού – Αθλητισμού – Κοινωνικής Πολιτικής & Προσχολικής Αγωγής του Δήμου και η Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Παλαιού Ελαιουργείου, στην παραλία Ελευσίνας, με τη συμμετοχή των παιδιών -μικρών και μεγάλων- του Κέντρου, καθώς και μαθητών των σχολείων του δήμου.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Πρόνοιας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Γιώργος Κώτσηρας, ο γραμματέας της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Βαγγέλης Λιάκος, ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, Αθανάσιος Νικολόπουλος.

Μήνυμα ισότητας για τα άτομα με αναπηρία στην εκδήλωση του «Όλοι Εμείς» στην Ελευσίνα

Όλοι οι παρευρισκόμενοι στα μηνύματά τους αναφέρθηκαν στην αποδοχή της διαφορετικότητας και της ισότητας, χωρίς διακρίσεις, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι παρεμβάσεις των μαθητριών και μαθητών από τα σχολεία της Ελευσίνας.

Δ. Μιχαηλίδου: «Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω»

«Η αναπηρία δεν είναι ανικανότητα, αλλά μια διαφορετικότητα στη ζωή όλων μας. Γι’ αυτό και όλοι εμείς, Πολιτεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση, φορείς και πολίτες, εργαζόμαστε εντατικά ώστε να εντάσσουμε ισότιμα τους συμπολίτες μας με αναπηρία στην κοινωνία και στην αγορά εργασία. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω», επισήμανε στο χαιρετισμό της η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ από την πλευρά του ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Κώτσηρας στάθηκε στην υλοποίηση μιας σειράς δράσεων που έχουν προωθηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, μεταξύ άλλων, στην ισότιμη πρόσβαση στη Δικαιοσύνη. «Ταυτόχρονα, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια ώστε τα θέματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία να αναβαθμιστούν στο δημόσιο διάλογο και να αναπτυχθούν πρωτοβουλίες και πολιτικές στήριξης, σε διαρκή συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων», πρόσθεσε ο κ. Κώτσηρας.

«Σήμερα καταλάβαμε για ακόμα μια φορά ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά όλοι ίσοι», σημείωσε κατά τον χαιρετισμό του ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Βαγγέλης Λιάκος, ενώ ο δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι «οι μαθητές και τα παιδιά του Όλοι Εμείς, μας έδειξαν τον δρόμο της ισότητας, της αποδοχής της διαφορετικότητας αλλά και το παράδειγμα που εμείς οι μεγαλύτεροι πρέπει να ακολουθήσουμε».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ