ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Μπλόκο» σε πάνω από 60 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα

Συνολικά επτά κοντέινερ κατάσχεσαν οι αρχές

Συνολικά επτά κοντέινερ με πάνω από 60 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα κατάσχεσαν οι τελωνειακές αρχές της χώρας.

Η έρευνα ξεκίνησε από πληροφορία του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (ΣΕΚ) σύμφωνα με την οποία στο λιμάνι του Πειραιά είχαν φτάσει τέσσερα κοντέινερ με λαθραία τσιγάρα.

Τα τσιγάρα ήταν μέσα σε εμπορευματοκιβώτια που σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα μετέφεραν ξύλινα μαχαιροπίρουνα. Το δρομολόγιο του παράνομου φορτίου είχε ξεκινήσει από την Κίνα με τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.

«Μπλόκο» σε πάνω από 60 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα

Οι εταιρείες που εμφανίζονται να κάνουν την εισαγωγή έχουν έδρα τη Βουλγαρία και έχουν συσταθεί πριν από μόλις λίγες εβδομάδες.

Από τα στελέχη του Τελωνείου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα κοντέινερ με 40 εκατ. τσιγάρα. Άλλα δύο εμπορευματοκιβώτια από την ίδια «παρτίδα» δεν εκφορτώθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά αλλά βρέθηκαν στην Τεργέστη της Ιταλίας.

Δεσμεύθηκαν σε συνεννόηση με τον ευρωπαϊκό οργανισμό OLAF.

Ένα ακόμα εμπορευματοκιβώτιο, το 7ο αναμένεται να φτάσει σύντομα στον Πειραιά. Τα πακέτα έχουν όλα εμπορική επωνυμία «Golden» που διακινούνται μόνο στη μαύρη αγορά του τσιγάρου.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ