ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Μέχρι τις 12 Μαΐου στη Βουλή το νομοσχέδιο για την εξυγίανση

Μέχρι τις 12 Μαΐου θα έχει κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή το σχέδιο νόμου για την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, όπως ανακοινώθηκε χθες στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων .

Με επιστολή του προς τους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας, ο Πάνος Ξενοκώστας, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ONEX, της εταιρείας που σε συνεργασία με την ιταλική Fincantieri «τρέχει» το σχέδιο εξυγίανσης, τόνισε ότι έχει «τη διαβεβαίωση ότι ο σχετικός νόμος θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 12 Μαΐου».

Το σχέδιο εξυγίανσης
Επισημαίνεται ότι σε ημερίδα για τη βιομηχανική συνεργασία που διοργάνωσαν οι όμιλοι Fincantieri και ONEX, με θέμα: «Εγχώριες δυνατότητες ναυπηγικού τομέα – Δημιουργία ναυπηγικού οικοσυστήματος» στα ναυπηγεία Ελευσίνας, τον προηγούμνεο Φεβρουάριο παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, ο κ. Ξενοκώστας παρουσίασε σε γενικές γραμμές το σχέδιο εξυγίανσης του Ναυπηγείου που περιλαμβάνει ανάληψη χρεών περίπου 220 εκ. ευρώ, επενδύσεις 200 εκ. ευρώ σε βάθος δεκαετίας, δημιουργία 1.000 θέσεων εργασίας στο εμπορικό κομμάτι και άλλων 1.000 στο αμυντικό.

Υπενθυμίζεται ότι στη συνέχεια στα τέλη Μαρτίου ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύθηκε ενώπιον των εργαζομένων στη μονάδα ότι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, δεν θα κλείσουν, «τελεία και παύλα», όπως είπε. Ο ίδιος προανάγγειλε νομοθετική ρύθμιση η οποία θα κατατεθεί στη Βουλή εντός των 15-20 επόμενων ημερών, η οποία καθυστέρησε, αλλά φαίνεται να προωθείται τώρα, προκειμένου να αρθούν τα κωλύματα που έχουν ανακύψει σχετικά με την εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Ισχυρές δεσμεύσεις ΗΠΑ
Όπως τόνισε τότε ο κ. Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους των ναυπηγείων στη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης «για να μην ακούτε διάφορα, έρχομαι και λέω το εξής, το Ναυπηγείο Ελευσίνας δεν κλείνει, τελεία και παύλα. Είναι απόφαση του Πρωθυπουργού να προχωρήσουμε το σχέδιο της ONEX».

Ακόμη τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει δώσει ισχυρές δεσμεύσεις -στο πλαίσιο της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση στην Ουάσιγκτον, ότι θα συμμετάσχει στο εγχείρημα της ONEX, χρηματοδοτώντας το εμπορικό κομμάτι, και συνεχίζει τη συζήτηση με το Πολεμικό Ναυτικό για τα προγράμματα των κορβετών. Προσέθεσε, δε, ότι στο στρατιωτικό κομμάτι θα συμμετέχει η ιταλική Fincantieri αναλόγως με προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού.

Η επιστολή του κ. Ξενοκώστα έχει ως εξής:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΠΡΟΣ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ-ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ