ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Νέα αγορά ακινήτου από τον Δήμο Ελευσίνας ενόψει Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

Σε νέα αγορά ακινήτου προχωρά ο Δήμος Ελευσίνας, μετά και την έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος αναμένεται να αγοράσει το ακίνητο που βρίσκεται πλησίον του κτήματος και της οικίας Κανελλόπουλου, στο Ο.Τ.10.

Το εν λόγω σημείο, βρίσκεται σε προνομιακή θέση, στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου και προορίζεται για χώρο φιλοξενίας πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ ταυτόχρονα εντάσσεται στις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής για εξασφάλιση πολυχώρων πολιτισμού και επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη της Ελευσίνας, ενόψει μάλιστα και της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Ο Δήμος, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του “με τις άμεσες και στοχευμένες ενέργειές του στην αγορά ακινήτων, με σκοπό την ανακατασκευή και αναδιαμόρφωσή τους, στοχεύει σε έργα παρακαταθήκης για τους πολίτες της Ελευσίνας και της Μαγούλας”. Το συνολικό ποσό αγοράς του ακινήτου διαμορφώνεται στις 393.132,69 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό του έτους 2021.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: “Η Δημοτική Αρχή προχωρά με σημαντικά έργα και πράξεις επ’ ωφελεία των πολιτών της Ελευσίνας και της Μαγούλας. Με την αγορά ακινήτων, πέρα από την εξασφάλιση μίας επιτυχημένης διοργάνωσης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2023, εξασφαλίζεται και μία σπουδαία κληρονομιά για τον Δήμο μας. Χώροι, που μετά και το πέρας της ΠΠ23 θα μείνουν στην πόλη και θα φιλοξενήσουν δράσεις και διαφόρων ειδών δραστηριότητες”.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ