ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Novartis: Στις 30/5 θα δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα ο Α. Λοβέρδος

Στις 30 Μαΐου, μετά δηλαδή τις ευρωπαϊκές και τον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα δώσει εξηγήσεις στον εισαγγελέα, ο Ανδρέας Λοβέρδος για την υπόθεση Νοvartis. Ο πρώην Υπουργός Υγείας θα εξεταστεί με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης του αδικήματος της παθητικής δωροδοκίας.

Ο κ. Λοβέρδος έλαβε την προθεσμία δια του νομικού εκπροσώπου του Άγγελου Καραχάλιου, ο οποίος προσήλθε στο γραφείο της Εισαγγελίας Διαφθοράς και παρέλαβε το μεγαλύτερο μέρος των εγγράφων της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί στην Εισαγγελία για την υπό έρευνα θητεία του κ. Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας με επίκεντρο την περίοδο Απρίλιος 2011-Μάιος 2012.

Ο βουλευτής κλήθηκε σε χωρίς όρκο κατάθεση, για την κοστολόγηση τεσσάρων σκευασμάτων της φαρμακοβιομηχανίας για σοβαρές παθήσεις, τα οποία διατέθηκαν σε τιμές κατά πολύ υψηλότερες σε σχέση με εκείνες των τριών φθηνότερων ευρωπαϊκών χωρών.  Κατά το διαβιβαστικό των εισαγγελικών λειτουργών προς τη Βουλή, ο πρώην υπουργός ελέγχεται για το αδίκημα της κατ’ εξακολούθηση παθητικής δωροδοκίας «στρεφομένης κατά του Δημοσίου με όφελος που πέτυχε ή επεδίωξε ο δράστης».

Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε και έλαβε προθεσμία, προκειμένου να ενημερωθεί για το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας, ώστε και να προετοιμάσει πλήρες υπόμνημα παροχής εγγράφων εξηγήσεων του.

Ο πρώην υπουργός, που ζήτησε ο ίδιος την άρση ασυλίας του, ώστε να βρεθεί ενώπιον των εισαγγελέων παρέλαβε, όπως δικαιούται από το νόμο, τα πλήρη στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ