ΤΟΠΙΚΑΧΑΪΔΑΡΙ

Oι Δήμοι Χαϊδαρίου & Πετρούπολης για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

Τις ταυτόσημες θέσεις τους δημοσιοποίησαν οι Δήμοι Χαϊδαρίου & Πετρούπολης για την ίδρυση Πανεπιστημίου στη Δυτική Αττική.

Βασικό τους κριτήριο δηλώνουν ότι είναι «τι πανεπιστήμιο έχουν ανάγκη η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα».

Εκτιμούν ότι τα σχέδιο της κυβέρνησης οδηγούν σε Πανεπιστήμιο «Εναρμοσμένο στις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις ανάγκες του Κεφαλαίου» και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Νέο» Πανεπιστήμιο με «Παλιά» Προβλήματα.

Στην κοινή τους ανακοίνωση  (διαβάστε το αναλυτικό κείμενο), τονίζουν πως «Η θέση μας είναι στην όχθη των συμφερόντων του εργαζόμενου λαού» και καταλήγουν: «Το ερώτημα που απευθύνει το Υπουργείο Παιδείας στους Δήμους της Δυτικής Αθήνας για γνώμες και προτάσεις έχει ένα συγκεκριμένο στόχο: να μετατεθούν λειτουργικές ευθύνες στους Δήμους και να λειτουργήσουν αυτοί ως μεσολαβητές ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο και την …αγορά.

Ο λαός, η νεολαία της Δυτικής Αθήνας πρέπει να κρίνουν τις εξελίξεις αναφορικά με τη δημιουργία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με βάση τα συμφέροντα τους.

Να παλέψουν για Πανεπιστήμια και Παιδεία συνολικά που θα είναι στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ