ΤΟΠΙΚΑΜΕΓΑΡΑ

O Άγγελος Μακρυγιάννης υποψήφιος δήμαρχος Μεγάρων

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, ο Άγγελος Μακρυγιάννης εξέφρασε την επιθυμία του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο στις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου 2019.

Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Le Mirage, ο Άγγελος Μακρυγιάννης παρουσίασε το όραμα του για τις πόλεις των Μεγάρων, της Νέας Περάμου και της Κινέτας, ενώ το όνομα του συνδυασμού είναι «Όμορφες Πόλεις».

Για τον Άγγελο Μακρυγιάννη μίλησαν ο Γιώργος Ζησιμάτος, πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών & Νήσων Αιγαίου, και ο Γιώργος Μπενέτος, πρώην Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πειραιώς. Οι δύο συνάδελφοι στα συνδικαλιστικά του Άγγελου Μακρυγιάννη μίλησαν για την ανάγκη άνθρωποι από τον χώρο της εργασίας και της επιχειρηματικότητας να αναλάβουν θέσεις διοίκησης στο Δήμο.

Ακολουθεί η ιδρυτική διακήρυξη του νέου δημοτικού συνδυασμού «Όμορφες Πόλεις»

Από την αρχαιότητα σε αυτόν το τόπο κατοικούν άνθρωποι που με επιμονή και όραμα κράτησαν ζωντανή αυτή την πόλη. Τους κράτησε η στρατηγική θέση και η φυσική ομορφιά που υπάρχει. Μία περιοχή που τα τελευταία χρόνια της ιστορίας της δοκιμάζεται σκληρά για να επιβιώσει και να κρατήσει τα παιδιά της. Το μέλλον σήμερα δεν διαφαίνεται αισιόδοξο κυρίως για τις νέες γενιές μιας και οι λίγες διαθέσιμες θέσεις εργασίας δεν μπορούν να κρατήσουν τα όνειρα και τους υψηλούς στόχους τους. Από την άλλη πλευρά, οι συνεχόμενες εξαγγελίες για υποβάθμιση του τόπου μας και οι φυσικές καταστροφές, μηδενίζουν και τη μικρή υπεραξία που θα μπορούσε χάριν της φυσικής της ομορφιάς να υπάρξει.

Οι νέοι ανησυχούμε! Βλέπουμε μπροστά μας μετά το πέρασμα της μεγαλύτερης μεταπολεμικής οικονομικής κρίσης, την σταδιακή απαξίωση της περιοχής μας. Η τοπική μας οικονομία δεν έχει πολλές αντοχές για να αμυνθεί και να επιβιώσει σε ένα δυσκολότερο και ανταγωνιστικότερο αύριο. Πρέπει να πάρουμε πολύ γρήγορα δραστικά και αναπτυξιακά μέτρα, ώστε να μπορέσουμε στο άμεσο μέλλον να προλάβουμε τους υπόλοιπους δήμους γύρο μας. Μια ανάπτυξη που θα βασιστεί κυρίως στην ποιότητα της ζωής του ανθρώπου και της φύσης που παραλάβαμε από τους προγόνους μας.

Στα Μέγαρα και την Νέα Πέραμο, αλλά και στην Κινέτα και το Αλεποχώρι, η ίδια η φύση μας έδωσε πολλά πλεονεκτήματα για ανάπτυξη που θα μας οδηγήσουν στην θέση που μας αξίζει. Οι σημερινές φυσικές και κλιματολογικές συνθήκες, σε συνδυασμό με τα γεωγραφικά μας πλεονεκτήματα, μας επιτρέπουν να ξεκινήσουμε πολλές δραστηριότητες που θα κρατήσουν τους νέους μας, αλλά και θα φέρουν πολλούς καινούργιους επισκέπτες στην περιοχή μας. Όχι περαστικούς ή για λίγη ώρα, αλλά για μικρές και οικονομικές τουριστικές αποδράσεις.

Ο νέος δήμος, με αιχμή του δόρατος την επιστημονική και την επιχειρηματική κοινότητα και συμμάχους όλους τους εργαζόμενούς του, έχει ως προτεραιότητα να ολοκληρώσει τα έργα και τις μελέτες των προηγούμενων διοικήσεων. Για να υπάρξει επιτέλους μια συνέχεια στο έργο του δήμου μας. Είναι η ώρα που όλοι μας ενωμένοι, πολίτες και πολιτικοί, να κοιτάξουμε την πρόοδο και τη ευημερία του τόσο όμορφου αλλά παραμελημένου τόπου μας.

Απόψε σας καλώ να αφήσουμε πίσω μας τα όποια μικρά μας χωρίζουν, βάζοντας τις βάσεις για να κρατήσουμε τους νέους και τις νέες στο τόπο που γεννήθηκαν. Ήρθε η ώρα να βρούμε όλα εκείνα που μας ενώνουν και μας δυναμώνουν. Δεν περισσεύει κανείς από αυτή τη προσπάθεια παρά μόνον αυτοί που δεν θέλουν να πάει ο τόπος μας μπροστά.

Το δικό μας όραμα, είναι να αναδείξουμε την μακρά και λαμπρή ιστορία μας, τις φυσικές ομορφιές και τα υπέροχα προϊόντα γης και θάλασσας που παράγουμε. Να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας. Να μπορεί να επισκέπτεται νέος κόσμος τις πόλεις μας εύκολα, παρέχοντας τους σωστές υποδομές και σύγχρονες υπηρεσίες. Οι πολίτες πρέπει επιτέλους να αισθανόμαστε σιγουριά σε ένα όμορφο και καθαρό περιβάλλον που θα αξίζει να ζούμε στο μέλλον. Σε ένα περιβάλλον που οι νόμοι θα εφαρμόζονται και οι πολίτες δεν θα φοβούνται από κοινωνικές ομάδες που λειτουργούν στα όρια της ανομίας.

Στον τόπος μας ήρθε η ώρα για αλλαγή πορείας. Να αντικρίσουμε το μέλλον μας προσπερνώντας την απαισιοδοξία και την μιζέρια του χθες, μπαίνοντας σε ένα αισιόδοξο και καλύτερο αύριο. Αξιοποιώντας στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα πλεονεκτήματα και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν σήμερα, για να κάνουμε όλοι μαζί τις «Όμορφες Πόλεις» πραγματικότητα.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ