ΣΠΟΡΤΟΠΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

O Περικλής Ηλίας στο δρόμο για το Ρίο

Με εξαιρετικές εμφανίσεις σε πολλούς διεθνείς αγώνες και παρουσία που κέρδισε τις εντυπώσεις στην παγκόσμια αγωνιστική ποδηλασία ΜΤΒ, ο έλληνας Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Marathon έχει μπει πλέον στην τελική πορεία για το Ρίο.

Ο Περικλής Ηλίας θα αγωνιστεί στο αγώνισμα του ΜΤΒ, ανάμεσα στα κορυφαία ονόματα της διεθνούς ποδηλασίας και θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί την αίγλη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή αλλά και να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, με δεδομένο πως και ο προπονητής του – ο Γιάννης Ταμουρίδης – θα συμμετάσχει στο αγώνισμα της ποδηλασίας δρόμου, είναι ενδιαφέρον πως αθλητής και προπονητής θα συμμετάσχουν φέτος μαζί, αλλά σε διαφορετικά αθλήματα στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Αθλητής υψηλού επιπέδου, με διεθνείς διακρίσεις, ο Περικλής Ηλίας έχει ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια κερδίζοντας επάξια την αναγνώριση των συναθλητών του σε όλο τον κόσμο. Ακολουθώντας τη δική του, συχνά μοναχική πορεία και με την υποστήριξη της ομάδας, του προπονητή και των συναθλητών του, ο Περικλής Ηλίας αφήνει πίσω του τις όποιες “παθογένειες” της ελληνικής πραγματικότητας και συναγωνίζεται ως ίσος προς ίσο αθλητές υψηλού επιπέδου με δυσανάλογα υψηλότερο budget και την υποστήριξη επαγγελματικών ομάδων πίσω τους.

Η πορεία του αυτή φανερώνει άλλωστε τη σημασία της προσωπικότητας και των επιλογών του κάθε αθλητή.

O Περικλής Ηλίας βρίσκεται στη θέση 42 της Παγκόσμιας Κατάταξης με 660 βαθμούς ενώ ο Δημήτρης Αντωνιάδης στη θέση 43 με 659, γεγονός που φανερώνει πως η τελική απόφαση της ΕΟΠ για την πρόταση του αθλητή ήταν μάλλον δύσκολη υπόθεση και έπρεπε να ακολουθηθούν πιστά τα ίδια τα κριτήρια που είχε θεσπίσει η ΕΟΠ σε σχετικό της έγγραφο – ανάμεσά τους η τελική κατάταξη στην UCI, η συμμετοχή των αθλητών σε συγκεκριμένους αγώνες αλλά και οι διεθνείς τίτλοι και διακρίσεις και η γενικότερη φυσική κατάσταση του αθλητή.

Τα συγχαρητήριά μας στον Περικλή Ηλία για τη διάκρισή του αυτή αλλά και στον Δημήτρη Αντωνιάδη για την προσπάθειά του και τις επίσης υψηλές επιδόσεις του.

 

ΜΤΒ στο Ρίο
Το αγώνισμα του XCO MTB, θα διεξαχθεί στο Deodoro Cycling Park στις 20 και 21 Αυγούστου. Στις 20 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας των γυναικών και στις 21 Αυγούστου ο αγώνας των ανδρών. Οι αθλητές στέκονται όλοι μαζί μπροστά στη γραμμή εκκίνησης, ανάλογα με τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη.

Φωτογραφία: Ζωή Σταμούλη
Φωτογραφία: Ζωή Σταμούλη

Πηγή: mbike.gr

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ