ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Ασπροπύργου εγκαθιστά σύστημα καθαρισμού αέρα στα σχολεία

Μελετίου: Η Δημοτική Αρχή καλωσορίζει τη νέα τεχνολογία και τη θέτει στην υπηρεσία της εκπαιδευτικής κοινότητας

Σε μία καινοτόμο ενέργεια προχωρά ο Δήμος Ασπροπύργου, ώστε να επιτευχθεί ακόμη περισσότερο η προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας

Συγκεκριμένα, θα τοποθετήσει σταδιακά σε όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ένα προηγμένο σύστημα καθαρισμού, το οποίο αποτελεί ενεργό σύστημα απολύμανσης αέρα και επιφανειών, με χαμηλό κόστος αγοράς και συντήρησης.

Σύμφωνα με τις αναφερόμενες προδιαγραφές, βασίζεται σε υψηλή ποιότητα σχεδιασμού συνδυάζοντας διαφορετικές τεχνολογίες και με την εγκατάσταση του συστήματος, επιτυγχάνεται η εξουδετέρωση κατά 99,9% των αερομεταφερόμενων βακτηρίων και ιών, ενώ ταυτόχρονα εμποδίζεται η ανάπτυξη μυκήτων και εξαλείφονται οι οσμές, τα αλλεργιογόνα και οι πτητικές οργανικές ενώσεις, περιορίζοντας έτσι τη μετάδοση των ιογενών και βακτηριακών λοιμώξεων. Το συγκεκριμένο σύστημα δεν παράγει όζον και λειτουργεί με ασφάλεια στην ταυτόχρονη παρουσία ανθρώπων στον ίδιο χώρο.

«Αν δεν είμαστε ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα που επενδύει σε υψηλή τεχνολογία καθαρισμού αέρα στα σχολεία του, τότε σίγουρα είμαστε από τους πρώτους», είπε ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου και στη συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων: «Η παρούσα δημοτική Αρχή καλωσορίζει τη νέα τεχνολογία και τη θέτει στην υπηρεσία της εκπαιδευτικής κοινότητας και κατ’ επέκταση στις οικογένειες μαθητών και εκπαιδευτικών».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ