ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Έργα 75 εκατ. ευρώ στο Τατόι μέχρι τo 2025

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στη Σκωτία, κατόπιν πρόσκλησης του Πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπό Γιάννη Οικονόμου o πρωθυπουργός θα ξεναγηθεί και θα φιλοξενηθεί στο ιστορικό κτήμα και τα κτίρια του 18ου αιώνα του Dumfries House, που διαχειρίζεται το Ίδρυμα του Πρίγκιπα της Ουαλίας με τη μορφή κοινωνικής προσφοράς.

Κατά τη συνάντηση με τον Διάδοχο του Βρετανικού Θρόνου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα άντλησης ιδεών από τον τρόπο ανάπτυξης του Dumfries House για την μελλοντική αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου. Για το θέμα αυτό ο Πρίγκιπας της Ουαλίας είχε εκφράσει προσωπικό ενδιαφέρον όταν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και είχε συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 25 Μαρτίου 2021.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο σχέδιο και τις ενέργειες για την αποκατάσταση και την ανάδειξη του κτήματος Τατοϊου.

Οικονόμου: Έργα 75 εκατ. ευρώ στο Τατόι μέχρι τo 2025

Όπως είπε τα έργα που θα υλοποιηθούν είναι προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ και θα έχουν ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έως 31 Δεκεμβρίου 2025.

«Το θέμα των χρήσεων των κτηρίων που αποτελούσε πεδίο αντιπαραθέσεων για πολλά χρόνια μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, λύθηκε με απόλυτη συναίνεση», σημείωσε.

Όπως εξήγησε ο Γιάννης Οικονόμου το δημόσιο αποκαθιστά και διαχειρίζεται 32 κτήρια, ενώ προς αξιοποίηση σε ιδιώτες επενδυτές θα δοθούν 22.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ετοιμάζεται η σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού για να βγάλει τις προκηρύξεις για τους ιδιώτες.

«Ο προγραμματισμός μας είναι η εταιρεία μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων και των έργων, να εξελιχτεί σε φορέα διαχείρισης του Τατοϊου», ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ