ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: Εστιάζουμε στην εφαρμογή των μέτρων και ενίσχυση των εμβολιασμών

Η χώρα δεν θα ξανακλείσει, επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας πως η κυβέρνηση δεν σκέφτεται μέτρα που θα φέρουν περιορισμούς στους εμβολιασμένους ή που θα συνιστούν μικρό, μεσαίο ή μεγάλο lockdown.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να ακολουθεί τη στρατηγική που υλοποιεί ήδη, με στόχο τον περιορισμό της διασποράς, την ενίσχυση της εμβολιαστικής κάλυψης και τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), κρατώντας παράλληλα ανοιχτή την κοινωνία, την οικονομία και την εκπαίδευση.

Μετάλλαξη Όμικρον

Σε ό,τι αφορά το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού «Όμικρον», ο κ. Οικονόμου υπενθύμισε ότι αποφασίστηκαν ήδη -ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής- και εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα περιορισμού και ελέγχου των πολιτών που σκοπεύουν να ταξιδέψουν προς τη χώρα μας, από χώρες του νότου της Αφρικής. Πρόσθεσε εξάλλου ότι η Ελλάδα δεν διαθέτει απευθείας πτήσεις από τις χώρες αυτές.

Ερωτηθείς αν λόγω της νέας μετάλλαξης η κυβέρνηση εξετάζει το μέτρο του αποκλεισμού των ανεμβολίαστων από την εστίαση και στους εξωτερικούς χώρους, απάντησε ότι αυτή τη στιγμή όλοι εξετάζουν τα δεδομένα για την «Όμικρον» και υπογράμμισε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης δεν έχει αλλάξει.

«Σημαντική αύξηση των εμβολιασμών»

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις και συνεχίζει την εφαρμογή της στρατηγικής που έχει χαράξει. «Εστιάζει στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, στην εφαρμογή των μέτρων που ήδη ισχύουν και στην επέκταση της εμβολιαστικής κάλυψης τόσο με την πρώτη όσο και με την τρίτη δόση» διευκρίνισε.

Είπε επιπλέον ότι ήδη μετά τα πρόσφατα μέτρα υπάρχει σημαντική αύξηση των εμβολιασμών. «Τις τελευταίες 16 μέρες είχαμε αύξηση 10% στους συμπολίτες μας που επιλέγουν να κάνουν το εμβόλιο. Πλέον 7.135.000 πολίτες άνω των 12 ετών έχουν κάνει το εμβόλιο» συμπλήρωσε.

Σημείωσε εξάλλου ότι «πέρα από τα στοιχεία των νοσοκομείων, που επισημαίνουν  ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι, πρόσφατη μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας κατέδειξε ότι χάρη στους εμβολιασμούς αποφεύχθηκαν στη χώρα μας, στο διάστημα Δεκεμβρίου 2020- Νοεμβρίου 2021, πάνω από 12.000 θάνατοι».

Σχετικά με την απόφαση της Κομισιόν τον ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό να έχει ισχύ 9 μήνες και αν επηρεάζει την απόφαση της κυβέρνησης να λήγει στους 7 μήνες για τους άνω των 60 ετών, ο κ. Οικονόμου δήλωσε πως οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη και οποιαδήποτε αναγκαία προσαρμογή με τις τελικές αποφάσεις της ΕΕ θα γίνει ώστε να μην υπάρχει καμία αντίφαση στο τι ισχύει.

 

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ