ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου: «Κοινές οι προκλήσεις» για Ελλάδα και Τουρκία μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

«Εκτός τόπου και χρόνου» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για ακόμα μια φορά τις εκτιμήσεις και προβλέψεις που διατυπώνονται για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες λόγω των νέων δεδομένων που διαμορφώνουν οι διεθνείς εξελίξεις με αιχμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, τις ανατιμήσεις στην ενέργεια και την ακρίβεια που μαστίζει την αγορά.

Ενότητα, σταθερότητα και ευθύνη
Ερωτηθείς σχετικά κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «οι προβλέψεις αυτές είναι εκτός τόπου και χρόνου» και υποστήριξε ότι «μέλημα του πρωθυπουργού» είναι να λαμβάνονται αποφάσεις τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και να αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο «για να αντιμετωπίσουμε τις πρωτοφανείς αυτές δυσμενείς εξελίξεις».

Μάλιστα ο κ. Οικονόμου επανέλαβε ότι «οποιαδήποτε συζήτηση περί εκλογών είναι εκτός τόπου και χρόνου» ενώ απέκλεισε εκ νέου και τα σενάρια περί μιας ακόμα αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Είναι δε ενδεικτικό ότι κατά την εισηγητική του παρέμβαση ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι στο νέο γεωπολιτικό περιβάλλον «η Ελλάδα χρειάζεται αρραγή ενότητα, σταθερότητα και ευθύνη» και άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα ότι διακινεί «μύθους» και αδυνατεί να κατανοήσει τη διεθνή πραγματικότητα σε ότι αφορά την ακρίβεια και το είδος των μέτρων που απαιτούνται για την αναχαίτιση των ανατιμήσεων.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ