ΜΕΓΑΡΑΤΟΠΙΚΑ

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ στα Μέγαρα

Με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στα Μέγαρα.

Οι σχετικές ενέργειες και διαδικασίες προήλθαν μετά από πολύμηνη διαβούλευση, που είχε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς και την εκπαιδευτική κοινότητα στα Μέγαρα, ενώ αξίζει σημειωθεί ότι σειρά επαφών είχε και ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Γιώργος Κώτσηρας, μέσω παρεμβάσεών του προς την υπουργό Νίκη Κεραμέως και την αρμόδια υφυπουργό Ζέττα Μακρή.

Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Μεγάρων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, θα λειτουργεί στους εξής τομείς:

• Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

• Διοίκησης και Οικονομίας

• Πληροφορικής

Συνάντηση Μπούρα – Μακρή: Δεσμεύσεις για λύσεις στα εκπαιδευτικά θέματα που απασχολούν τη Δυτική Αττική

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, είχε συνάντηση στη Βουλή με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς της και αφορούν τη Δυτική Αττική.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ στα Μέγαρα

Η κα Μακρή ανακοίνωσε στον κ. Μπούρα ότι ευοδώνονται οι προσπάθειες και οι επαφές που είχαν όλη αυτή την περίοδο με στόχο τη λήψη απόφασης για την ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ στα Μέγαρα.

Ο κ. Μπούρας ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Υφυπουργό για την αποτελεσματικότητα, την άμεση και θετική ανταπόκρισή της τόσο πάνω στο θέμα της ιδρύσεως του ΕΠΑΛ Μεγάρων, όσο και των διαφόρων ζητημάτων που προκύπτουν στο χώρο της εκπαίδευσης, η οποία αποτελεί επένδυση για το μέλλον της κοινωνίας μας.

Αναμένοντας την έκδοση της σχετικής απόφασης, δεσμεύτηκαν αμφότεροι ότι θα συνεχίσουν την άριστη συνεργασία τους, δίνοντας λύσεις στα εκπαιδευτικά θέματα που απασχολούν τη Δυτική Αττική.

 

Κώτσηρας: «Ενισχύουμε τις δημόσιες εκπαιδευτικές δομές στη Δυτική Αττική»

Σε δήλωσή του, σχετικά με τη γνωστοποίηση της ίδρυσης Εσπερινού ΕΠΑΛ στα Μέγαρα, ο κ. Κώτσηρας ανέφερε:

«Σε συνέχεια των αξιολογήσεων και γνωμοδοτήσεων τόσο των Συμβουλίων Σύνδεσης με την παραγωγή και αγορά εργασίας (ΣΣΠΑΕ) όσο και του Κεντρικού Συμβουλίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Κ.Σ.Ε.Ε.Κ.), η ίδρυση του Εσπερινού ΕΠΑΛ Μεγάρων έρχεται να επισφραγίσει την αδήριτη ανάγκη ενίσχυσης των δημόσιων εκπαιδευτικών δομών και της ευρύτερης περιοχής της Μεγαρίδος και της Δυτικής Αττικής.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και η αρμόδια υφυπουργός, κα Ζέττα Μακρή, με την όποια έχουμε αναπτύξει μια εξαιρετική συνεργασία σε ό,τι αφορά στα θέματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιοχή μας, προώθησε τις σχετικές διαδικασίες και πλέον η ίδρυση του Εσπερινού ΕΠΑΛ Μεγάρων αποτελεί γεγονός.

Θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες τόσο προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, όσο και προς την αρμόδια υφυπουργό κα Ζέττα Μακρή και να επισημάνω ότι η ίδρυση της εκπαιδευτικής μονάδας στην περιοχή μας, αποτελεί «καρπό» των προσπαθειών μας και της αγαστής συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και βεβαίως με τους συμπολίτες μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ