ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν παραδίδουμε ούτε σεντ!» δήλωσε ο δήμαρχος Ασπροπύργου Ν. Μελετίου για τη δέσμευση των διαθέσιμων των ΟΤΑ

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Νικόλαος Μελετίου, αναφερόμενος στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που αφορά στη δέσμευση των ταμειακών διαθέσιμων του δημόσιου τομέα (και των Δήμων), δήλωσε πως ο δήμος δεν παραδίδει ούτε σεντ, ενώ θα θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικό ψήφισμα. Παράλληλα, ο κ. Μελετίου καλεί τους Δημότες και τους εργαζόμενους του Δήμου σε εγρήγορση και ετοιμότητα, ώστε να ανατραπούν αποφάσεις που οδηγούν σε εξόντωση και ισοπέδωση της κοινωνίας.

Ακολουθεί όλη η δήλωση του δημάρχου Ασπροπύργου

meletiou1«Η απόφαση της Κυβέρνησης, για δέσμευση των διαθεσίμων-αποθεματικών των φορέων του δημόσιου τομέα, και μάλιστα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ισοδυναμεί με Πραξικόπημα, όπως χαρακτήριζε κι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, όταν βρισκόταν στα έδρανα της αντιπολίτευσης, το συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο νομοθετούσε η προηγούμενη κυβέρνηση. Ταυτοχρόνως, καθιστά ανοχύρωτους τους πιο σημαντικούς κοινωνικούς πυλώνες, αυτούς που ακόμη στέκονται ανάχωμα στην κρίση, όπως είναι οι Δήμοι της Ελλάδας. Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλογισθεί ότι τα διαθέσιμα των Ο.Τ.Α. είναι χρήματα του Ελληνικού Λαού, για τα οποία ήδη το κράτος τον έχει φορολογήσει άγρια. Όπως χρήματα του Λαού, που προκαταβάλλονται από τον ιδρώτα των εργαζομένων, είναι και τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Χώρας. Είναι αυτονόητο ότι, η απόπειρα να διαμορφωθεί ένα σκηνικό κοινωνικής εξόντωσης, θα πέσει στο κενό. Δεν παραδίδουμε ούτε σεντ! Καλούμε τους Δημότες και τους εργαζόμενους του Δήμου μας, σε εγρήγορση και ετοιμότητα. Και διαμηνύουμε στην Κυβέρνηση να πάψει να συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν καλύπτεται από τη λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου. Ως Δήμαρχος του Ασπρόπυργου θα φέρω στο Δημο τικό Συμβούλιο σχετικό ψήφισμα.Κι ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, και Πρόεδρος της Επιτροπής Απασχόλησης, επισημαίνω ότι, οι Δήμοι και οι τοπικές κοινωνίες, είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να ανατρέψουμε τις πολιτικές και τις αποφάσεις που οδηγούν σε εξόντωση της ζωής μας και ισοπέδωση της κοινωνίας. Αρκετή δυστυχία έφεραν στον τόπο οι πολιτικές που διόγκωσαν την ανεργία, κι οδήγησαν σε απόγνωση τους Συμπολίτες μας! Μετά τη γενικευμένη επιδρομή στα οικονομικά όλων των πολιτών και των φορέων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που στην περίπτωση των Δήμων έφτασε σε ύψη μαμούθ, αφού ξεπέρασε το 65%, ουδείς πρόκειται να συναινέσει σε πολιτικές που διαμορφώνουν προϋποθέσεις χρεωκοπίας και οδηγούν σε “Κοινωνική Ευθανασία”».

Να υπογραμμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών – από τα πρώτα Δημοτικά συμβούλια πανελλαδικά που συνεδρίασε εκτάκτως – και ύστερα από την εισήγηση του Δημάρχου και τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων και των Δημοτικών Συμβούλων αποφάσισε ομόφωνα: ds axarnwn1. Καταγγέλλει ως απαράδεκτη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της Κυβέρνησης που υποχρεώνει Δήμους και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου να μεταφέρουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. 2. Κρίνει μη ικανοποιητικές τις εξηγήσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Μάρδα όπως αυτές διατυπώθηκαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, σχετικά με την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. 3. Ζητά την απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και ζητά να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων στο δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας, χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 4. Ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας να μην εφαρμόσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου γιατί τίθεται σε κίνδυνο η λειτουργία του Δήμου. 5. Ταυτίζεται με την εξαγγελία αγωνιστικών κινητο ποιήσεων με τη στήριξη των εργαζομένων. 7. Ζητά να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα προσβολής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου 8. Αναλαμβάνει δράσεις έγκυρης και αξιόπιστης ενημέρωσης των πολιτών σχετικά με τις επιπτώσεις της εφαρμογής της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών συντάσσεται με το κοινό μέτωπο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και συμμετέχει στον αγώνα για τη διασφάλιση της Αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ