ΤΟΠΙΚΑ

Ο Δήμος Ασπροπύργου εφιστά την προσοχή των δημοτών για έλεγχο και προθεσμίες

aerofotografia2Ο Δήμος Ασπροπύργου υπενθυμίζει στους Δημότες του ότι, από  Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015, αναρτήθηκαν τα Προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα και οι Προσωρινοί Κτηματολογικοί Πίνακες, που αφορούν στον Ασπρόπυργο, στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης, που τηρεί τα στοιχεία του Δήμου, το οποίο βρίσκεται στο Περιστέρι, στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου, αριθμός 36 τηλ. 210-5752186.
 Το Γραφείο, θα λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες, Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:00 έως και τις 15.00, ενώ κάθε Τετάρτη το ωράριο λειτουργίας του θα είναι, από τις 9:00 έως και τις 16.00 και από τις 17.00 έως και τις 20.00.
Τα Προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα και οι Προσωρινοί Κτηματολογικοί Πίνακες θα βρίσκονται αναρτημένα στο Γραφείο Κτηματογράφησης επί δύο (2) μήνες, δηλαδή, ως τις 27 Ιουνίου 2015.
Μέσω της Ανάρτησης, οι ιδιοκτήτες γης θα μπορούν να ελέγξουν τα στοιχεία καταγραφής των ιδιοκτησιών τους και να διορθώσουν τυχόν σφάλματα. Η διαδικασία αυτή διασφαλίζει ότι, η κτηματογράφηση θα ολοκληρωθεί σωστά και δεν θα υπάρχουν προβλήματα στη μετέπειτα λειτουργία του Κτηματολογίου. Συνεπώς, στη φάση αυτή, ο έλεγχος από τους πολίτες είναι απαραίτητος, προκειμένου να αποφύγουν αναστάτωση και ταλαιπωρία στο μέλλον.
Παράλληλα, με στόχο την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών γης, ο φορέας «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση», σύμφωνα με ανακοίνωσή του, έχει ήδη αποστείλει ταχυδρομικά, αποσπάσματα από τους Κτηματολογικούς Πίνακες και τα Διαγράμματα, στη διεύθυνση επικοινωνίας που έχει δηλώσει ο κάθε πολίτης.
Πρόσβαση και ηλεκτρονικά στα στοιχεία της Ανάρτηση Κτηματογράφησης
Από την έναρξη της Ανάρτησης, κάθε ιδιοκτήτης, θα μπορεί να βλέπει τα στοιχεία που τον αφορούν και ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr στην ηλεκτρονική πύλη (portal)  e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ/ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.
Επίσης, ηλεκτρονικά θα υποστηρίζεται και η υποβολή αίτησης διόρθωσης προσωπικών στοιχείων, μέσω της ειδικής εφαρμογής «Ανάρτηση» στην ενότητα «Κτηματογράφηση» της ίδιας ηλεκτρονικής πύλης (portal), (e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ). Απαραίτητα στοιχεία για την πρόσβαση στην εν λόγω υπηρεσία είναι τρία «κλειδιά»: Ο Αριθμός Πρωτοκόλλου της Δήλωσης, ο Κωδικός Προσώπου και ο Κωδικός Ιδιοκτησίας. Όλα αναγράφονται στο έγγραφο Αποδεικτικό Υποβολής Δήλωσης.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία της ανάρτησης οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από τον ιστότοπο www.ktimatologio.gr (ενότητα: «Κτηματογράφηση/ Ανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων»).
Όποιος διαφωνεί με τα Προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα και τους Προσωρινούς Κτηματολογικούς Πίνακες, και έχει έννομο συμφέρον, μπορεί μέσα σε προθεσμία δύο (2) μηνών, δηλαδή ως τις 27 Ιουνίου, να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση κατά των στοιχείων της Ανάρτησης στο αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης.
Για όσους κατοικούν στο εξωτερικό, και για το Ελληνικό Δημόσιο, η αντίστοιχη προθεσμία, για την υποβολή ενστάσεων ή αιτήσεων διόρθωσης, είναι τέσσερις (4) μήνες. Ήτοι, μέχρι τις 27 Αυγούστου 2015.
Ωστόσο, ειδικά, για τις αιτήσεις διόρθωσης προδήλου σφάλματος, η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι 30 Ιουνίου 2016, ημερομηνία, μέχρι την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν και τις εκπρόθεσμες δηλώσεις τους.
 Τέλος, υπενθυμίζεται πως, από την έναρξη της Ανάρτησης τίθενται σε ισχύ και οι διατυπώσεις του άρθρου 5 του Ν. 2308/1995. Αυτές που αφορούν στη σύνταξη συμβολαίων, στη συζήτηση ενώπιον δικαστηρίου, και στην καταχώριση οποιασδήποτε δικαιοπραξίας στο αρμόδιο Υποθηκοφυλακείο.

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ