ΤΟΠΙΚΑ

Αναπτυξιακό πρόγραμμα ύψους 1,5 δισ. ευρώ από ΔΕΣΦΑ

desfa800Τον Δεκέμβριο του 2016 θα έχει ολοκληρωθεί η αναβάθμιση του τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα Μεγάρων, με την κατασκευή της τρίτης δεξαμενής και την αύξηση κατά 40% του ρυθμού αεριοποίησης. Το έργο αυτό προϋπολογισμού 156 εκατομμυρίων ευρώ, είναι και το μόνο μεγάλης κλίμακας και στρατηγικής σημασίας έργο που εκτελεί ο ΔΕΣΦΑ, σύμφωνα με το δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης 2015-24.

Στο νέο δεκαετές, περιλαμβάνονται και άλλα έργα αντίστοιχου ή και πολύ μεγαλύτερου προϋπολογισμού, για τα οποία ωστόσο δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις για την υλοποίησή τους. Έτσι, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός των προβλεπόμενων επενδύσεων ανέρχεται σε 1,454 δισ. ευρώ, αυτά που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης περιορίζονται στα επίπεδα των 250 εκατομμυρίων. Μεταξύ των έργων για τα οποία δεν έχει ληφθεί επενδυτική απόφαση είναι ο αγωγός Κομοτηνής- Θεσπρωτίας η υλοποίηση του οποίου συναρτάται με την κατασκευή της υποβρύχιας διασύνδεσης Ελλάδας Ιταλίας η οποία σχεδιάζεται από τη ΔΕΠΑ και την Ιταλική Edison οι οποίες μάλιστα έχουν σσυτήσει την κοινή εταιρία Poseidon. Επίσης στο δεκαετές σχέδιο του ΔΕΣΦΑ περιλαμβάνεται η κατασκευή αγωγού προς τις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα μήκους 36 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 17,5 εκατομμυρίων ευρώ και η κατασκευή του αγωγού από τη Μάνδρα Αττικής στο διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα μήκους 6,5 χιλιομέτρων που αναμένεται να λειτουργήσει τον Ιούλιο. Τέλος σε εξέλιξη έχει σειρά μικρότερων επενδύσεων που σχετίζονται με την λειτουργική αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου, όπως η αναβάθμιση του συστήματος τιμολόγησης σε μετρητικούς σταθμούς και η εγκατάσταση ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ