ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας: Με συγκίνηση γιορταστηκαν τα 109 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων

” 109 Χρόνια Ελεύθερα Γιάννενα ”

Ο Πανηπειρωτικός Σύνδεσμος Ελευσίνας τίμησε στην Ελευσίνα την Επέτειο Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων με μεγάλη συγκίνηση και περηφάνια σήμερα Κυριακή 27 Φεβρουαρίου. Παρουσία πλήθους εκλεκτών επισήμων, διακεκριμένων πολιτών και συμπατριωτών μας, πάρα τον βροχερό καιρό που θύμιζε σε όλους κάτι από Γιάννενα δεν πτοηθήκαμε και, με τη δέουσα ευλάβεια τιμήσαμε τους ήρωες που έπεσαν για την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων στις 21 Φεβρουαρίου 1913.

Τελέστηκε Δοξολογία στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σαλαμίνος Μεγάρων κ Ελευσίνας κκ Κωνσταντίνου. Επιμνημόσυνη δέηση και απόδοση τιμών στο μνημείο Εθνικής Αντιστάσεως της ομώνυμης πλατείας όπισθεν του ιερού ναού. Στεφάνια κατέθεσαν : Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κος Γεώργιος Κώτσηρας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κος Αθανάσιος Μπούρας , ο Δήμαρχος Ελευσίνας κος Αργύρης Οικονόμου, η Περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Αττικής κα Παναγιωτα Παππά, για τον σύλλογο Μικρασιατών Ελευσίνας η Πρόεδρος κα Γεωργία Γιατζόγλου, για το Σύλλογο Εθελοντών Θριασίου Πεδίου ο Αντιπρόεδρος κος Χρήστος Δεδεηλίας ενώ το στεφάνι του Πανηπειρωτικού Συνδέσμου Ελευσίνας κατέθεσε το μεγαλύτερο ηλικιακά μέλος του Συνδέσμου αλλά και των χορευτικών τμημάτων μας ο κύριος Νίκος Βλαχόπουλος.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε θερμά : Ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κος Γιωργος Κωτσηρας , ο αντιπρόεδρος της Βουλής κος Αθανάσιος Μπούρας  ο οποίος εκπροσώπησε κ τον πρόεδρο της Βουλής κ συμπατριώτη μας Κωνσταντινο Τασούλα. Ο βουλευτής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας κος Ευάγγελος Λιάκος Βαγγέλης Λιάκος Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής κος Ελευθέριος Κοσμόπουλος Lefteris Kosmopoulos Η Περιφερειακή σύμβουλος Δυτικής Αττικής κα Παναγιώτα Παππά Ο Δήμαρχος Ελευσίνας κος Αργύρης Οικονόμου, ο αντιδήμαρχος κος Λεωνίδας Παππάς, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κος Νικόλαος Βιλλιώτης, μέλη της διοίκησης του ΠΑΚΠΠΑ καθώς λόγω εκτακτων καταστάσεων η Πρόεδρος κα Εύη Ανθη δεν ήταν δυνατόν να παραβρεθεί αλλά χαιρέτησε την εκδήλωση μας και ο πρώην Δήμαρχος Ελευσίνας κος Γεώργιος Τσουκαλάς.

Επίσης: Από την Ένωση Κρητών Ελευσίνας ο πρόεδρος κος Δημήτρης Δασκαλάκης και τα μέλη του Διοικητικού συμβουλίου κα Κατερίνα Μαρινάκη και Μάνος Μαραγκάκης, η Πρόεδρος των Δωδεκανησίων Ελευσίνας κα Άννα Μαλιαράκη Γερολύμου, η πρόεδρος του συλλόγου Μικρασιατών Ελευσίνας κα Γεωργία Γιατζόγλου ο Πρόεδρος της Κερκυραϊκής Ένωσης κος Θεόφιλος Δολιανίτης, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Θριασίου Πεδίου κος Χρήστος Δεδεηλίας και τα μέλη του Δ.Σ κυρίες Μαρία Καρέλου και Χριστίνα Κατριβέση, η Πρόεδρος του συλλόγου Πελοποννησίων Ελευσίνας κα Ντινα Τριλίκη, ο Πρόεδρος της Θεσσαλικής Ένωσης Θριασίου Πεδίου κος Γαληνός Παρζακώνης. Ο Πρόεδρος των προσκοπων Ελευσίνας κος Δημήτρης Ελένης, η προϊσταμένη των παιδικών σταθμών της πόλης μας και συμπατριώτισσά μας κα Κατερίνα Κολιοφώτη και ο εκδότης της εφημερίδας “Θριάσιο” κος Βαγγέλης Λιάκος. Χαιρετισμούς απέστειλαν ο Πρόεδρος της Βουλής κος Κωνσταντίνος Τασούλας και ο πρόεδρος της αδελφότητας Σκλιβανης Ιωαννίνων στην Αθήνα κος Κωνσταντίνος Τζιριβίλας.

“Τα πήραμε τα Γιάννενα ” Τραγούδησαν και χόρεψαν στη συνέχεια : Τα χορευτικά τμήματα του Πανηπειρωτικού Συνδέσμου Ελευσίνας Η Θεσσαλική Ένωση Θριασίου Πεδίου και τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου Πελοποννησίων Ελευσίνας. Ευχαριστούμε τους χοροδιδασκάλους, τους χορευτές και τις χορεύτριες των φιλόξενούμενων συλλόγων καθώς και τα μέλη των δικών μας χορευτικών τμημάτων.

Η εκδήλωση έκλεισε με κέρασμα για όλους τους παρευρισκόμενους και τους συμμετέχοντες και αρκετή βροχή…. Ευχαριστούμε τον Μητροπολίτη μας κ Κωνσταντίνο, τους σεβαστούς πατέρες του ιερού ναού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας και ενημέρωσης που προβαλλαν την εκδήλωση μας αυτή αλλά και όλη τη δράση μας γενικότερα. Όλους όσους αθόρυβα κ ακούραστα στηρίζουν τις εκδηλώσεις μας. Τους συμπατριώτες, τα μέλη και τους φίλους του Πανηπειρωτικού Συνδέσμου Ελευσίνας. Αλλά, ένα μεγάλο “Ευχαριστώ!!!” στους υπαλλήλους του Δήμου Ελευσίνας που χρόνια τώρα είναι πάντα εκεί δίπλα μας σε όλες τις καιρικές και μη συνθήκες, κατά την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων. Ευχαριστούμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Λεωνίδα Παππά και την πρόεδρο του ΠΑΚΠΠΑ κα Εύη Ανθη για τους εξαιρετικούς συνεργάτες τους.

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ