ΚΟΣΜΟΣΥΓΕΙΑ

Pfizer: Η τρίτη δόση του εμβολίου εξουδετερώνει την Όμικρον

Η τρίτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για την Covid-19 εξουδετερώνει την παραλλαγή Όμικρον, γνωστοποίησαν με κοινή τους ανακοίνωση οι δύο εταιρείες.

Στην πρώτη επίσημη ανακοίνωσή τους σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολίου τους κατά της Όμικρον, μετά τις αρχικές εργαστηριακές δοκιμές, BioNTech και Pfizer ανέφεραν ότι οι δύο δόσεις του σκευάσματος είχαν χαμηλότερη παραγωγή εξουδετερωτικών αντισωμάτων, ωστόσο η τρίτη δόση του εμβολίου τους αύξησε τα εξουδετερωτικά αντισώματα κατά 25 φορές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η παραγωγή αυτής της ποσότητας εξουδετερωτικών αντισωμάτων είναι στα ίδια επίπεδα με εκείνη που παρατηρήθηκε με τις δύο δόσεις του σκευάσματος απέναντι στο αρχικό στέλεχος του ιού και τις μετέπειτα μεταλλάξεις.

Pfizer: Η τρίτη δόση του εμβολίου εξουδετερώνει την Όμικρον

Οι δύο εταιρείες, στην ανακοίνωση τους, πρόσθεσαν ότι, εάν χρειαστεί, μπορούν να χορηγήσουν τον –Μάρτιο του 2022– ένα εμβόλιο που θα στοχεύει ειδικά στην παραλλαγή Όμικρον.

Ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, δήλωσε ότι «είναι σαφές από αυτά τα προκαταρκτικά δεδομένα ότι η προστασία βελτιώνεται με την τρίτη δόση». Και πρόσθεσε: «Το να διασφαλιστεί ότι όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι είναι πλήρως εμβολιασμένοι με τις δύο δόσεις και την ενισχυτική, παραμένει ο καλύτερος τρόπος δράσης για να αποτραπεί η μετάδοση της Covid».

Από την πλευρά του, ο CEO της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν, σημείωσε ότι «τα αρχικά δεδομένα δείχνουν ότι μια τρίτη δόση θα μπορούσε να προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη προστασία».

Σχετικά Άρθρα

Εγγραφή
Notify of

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ