ΕΛΕΥΣΙΝΑΤΟΠΙΚΑ

Πλατεία Ηρώων: Ξεκινά η διαδικασία συνολικής ανάπλασης

Ξεκίνησε η διαδικασία που θα οδηγήσει στην ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων στην Ελευσίνα, με τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αυτό το διάστημα ηλεκτρονικά τις προσφορές τους, μετά την προετοιμασία του σχετικού φακέλου από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ελευσίνας, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Θανάση Μαυρογιάννη.

Στα σχέδια του Δήμου, είναι η συνολική ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων και πεζοδρομημένο τμήμα της Ιεράς οδού από την οδό Ηρώων Πολυτεχνείου έως και την Πλατεία.
Το έργο θα κατασκευαστεί σύμφωνα και με τις παρατηρήσεις του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, απ’ όπου και εγκρίθηκε.

Σημειώνεται, πως η Πλατεία Ηρώων είναι ο κεντρικός δημόσιος χώρος της σύγχρονης Ελευσίνας, και ταυτόχρονα, σηματοδοτεί την είσοδο στο αρχαίο ιερό, ενώ το αρχαίο ίχνος της Ιεράς Οδού διασχίζει διαγώνια την πλατεία.

Πλατεία Ηρώων: Ξεκινά η διαδικασία συνολικής ανάπλασης

Με βάση αυτή την παραδοχή, η νέα πλατεία και οι περιβάλλοντες πεζόδρομοι αντιμετωπίζονται ως ενιαίος χώρος, με ενιαίο δάπεδο, ενώ έχει υπάρξει πρόνοια για νέα διευθέτησή του, νέα δαπεδόστρωση, νέο φωτισμό και νέα στοιχεία φύτευσης.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: «Θέλουμε το έργο αυτό να τρέξει πραγματικά γρήγορα. Γι’ αυτό μέσα στο διαγωνισμό, έχουμε βάλει όρο την παράδοσή του μέσα σ’ ένα έτος από την κατακύρωση του αναδόχου. Η μόνη περίπτωση να υπάρξει καθυστέρηση, είναι αν κατά τη διάρκεια των εργασιών εντοπιστούν αρχαιότητες. Στην περίπτωση αυτή, οι εργασίες θα διακόπτονται και θα ακολουθεί ανασκαφική έρευνα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button
ΘΡΙΑΣΙΟ